Aktuelt

Øker kraftig i entreprenørdelen

Veidekke økte omsetningen i entreprenørvirksomheten fra 6,5 milliarder kroner i første kvartal i fjor til 7,5 milliarder i år.

LØNNSOMHET: Konsernsjef Arne Giske vil øke lønnsomheten i Veidekke.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det kom frem da Veidekke la frem resultatene for første kvartal torsdag morgen. Konsernet oppnådde en total omsetning på 8,5 milliarder kroner i et kvartal som er lavsesong for industridelen. Omsetningen var opp med 600 millioner sammenlignet med første kvartal i fjor. Resulat før skatt var minus 21 millioner kroner.

– Veidekkes resultat for første kvartal er som normalt preget av lavsesong for Industri og er samlet sett i tråd med våre forventninger, sier konsernsjef Arne Giske i Veidekke.

Veidekkes entreprenørvirksomhet økte omsetning i både Norge, Sverige og Danmark. Den samlede omsetningen til entreprenørselskapene utgjorde 7,5 milliarder kroner, en økning på 1 milliard kroner sammenlignet med året før.

– Vi øker både omsetning og resultat i flere av entreprenørvirksomhetene, men resultatet er påvirket av svak lønnsomhet i den norske anleggsvirksomheten. Innenfor eiendom har godt salg gitt positive resultater for den norske virksomheten, mens lavere produksjon og boligpriser setter press på marginer og resultat i Sverige, sier Giske.

Veidekke Eiendom omsatte for 719 millioner kroner, en økning fra 633 millioner kroner året før.

– I de siste kvartalene har vi gjennomført omfattende tiltak både på konsernnivå og i spesifikke virksomheter for å gjenopprette lønnsomheten. I dagens kapitalmarkedsoppdatering vil vi gå nærmere inn på dette arbeidet og på hvordan Veidekke skal blir mer lønnsomt frem mot 2020, sier konsernsjef Arne Giske.


Veidekke Eiendom og OBOS står bak boligprosjektet i Middelthuns gate, som har har vært en stor suksess. Se Estate Play om prosjektet her:

Kontrollerer enorme eiendomsverdier (+)
Analyse
Fikk nei til å bygge. Deretter fikk utbyggeren gebyrsjokk (+)
Analyse
Ber Neptune kutte enda mer
Utvikling
Proptech-selskap: Kast papirene og del informasjonen
Play
Nå våkner eiendomsbransjen
Tech
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
OBOS ber om at bystyret tar saken (+)
Bolig
80 boliger for 250 millioner kroner (+)
Bolig
Ukens tips: Innstramming i eierseksjonsloven
Juss
Pengene har rent ut for Bakke-arvingene (+)
Analyse

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.