Aktuelt

KLP Eiendom blir med i miljøkampen

Tre store aktører går nå sammen om å bedre klimaet i hovedstaden.

ELEKTRISK: Byrådsleder Raymond Johansen testet mandag den elektriske varesykkelen som blant andre KLP Eiendom er med på innføre i Oslo. I tillegg blir det brukt elektriske varebiler. Foto: Birger Morken
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

I samarbeidsprosjektet vil Biskop Gunnerus gate 14b ved Posthuset fungere som en logistikksentral for alle næringsdrivende i sentrum. Her leverer Bring gods som lastes over på elektriske varebiler og kjører det til kundene. I stedet for å kjøre tomme tilbake, som en vanlig varebil ville gjort, tar den elektriske varebilen med seg avfall tilbake til lageret i BG14b. Her sorteres avfallet over i gjenvinningsbilene til Ragn-Sells, som deretter frakter det ut av byen.

Prosjektet heter Elskede by og er helt nytt for Oslo.

– Vi bor i en by som blir større og større. Vi blir flere og flere. Samtidig skal vi møte klima og miljøutfordringene som er her i dag og i morgen. Elskede by-samarbeidet har som mål å redusere trafikk, utslipp og støy i Oslo sentrum slik at den fortsetter å være en god by å bo i – i dag og i morgen, melder KLP Eiendom som poengterer at med denne ordningen slipper de store varebiler og avfallsbiler som bråker og forurenser i sentrum.

– Oslo sentrum blir et bedre sted å bo, jobbe og leve, med færre biler og mindre støy i bygatene. Sammen tar vi det første steget mot et bedre og mer behagelig bymiljø, heter det.

Mandag ble Elskede by åpnet av byrådsleder Raymond Johansen og byråd Lan Marie Nguyen Berg.

– Som del av Miljøhovedstadsåret har vi utfordret næringslivet til å komme opp med nullutslippsløsninger for transport. Når vi vet at transportsektoren står for 55 prosent av utslippene, er det svært gledelig å se at tre store næringslivsaktører går sammen for å redusere trafikken og bidra til at oslolufta blir reinere, sier byrådsleder Johansen i en pressemelding.

Initiativet er alt i drift i Stockholm under navnet Älskade stad – med Ragn-Sells og Bring som sentrale aktører. Til sammen 11 varebiler er i Sveriges hovedstad erstattet med en elektrisk – og CO2-utslippene for de aktuelle transportene er redusert med 73 prosent.

Utover våren og sommeren vil Elskede by bli testet ut i sentrumsgatene, med klimavennlige elektriske kjøretøy og elektrisk varesykkel.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gigantprosjektet som skal forandre bransjen
Play
– Jeg skal redde verden
Play
Første trinn var en braksuksess, nå kommer trinn to
Bolig
Kjøpte handelseiendom fra Ragde
Transaksjoner
Her er det sikret mot radon, sa boligbyggeren. Så åpnet kjøperen gulvet
Juss
Estate PLUSS er
eiendomsbransjens hukommelse
Mer enn 23.600 artikler tilbake til 1996
Lag ditt personlige arkiv i dag,
bestill Estate PLUSS her
Kjøper DNB-bygget for 4,5 milliarder
Transaksjoner
Toma samarbeider med proptech-vinner
Tech
Negative servitutter til besvær
Juss
I dette Oslo-området vurderer eierne å droppe boliger (+)
Bolig