Aktuelt

Finsk gigant satser på norsk uteliv

Noho Partners har kjøpt seg inn i 15 norske utesteder som et ledd i sin internasjonale satsing.

FINSK: Det klassiske vannhullet The Dubliners i Oslo er ett av 15 utesteder som det finske restaurantselskapet Noho Partners har kjøpt seg inn i. Foto: Glen Widing
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Den finske restaurantgiganten Nordic Hospitality Partners eier over 200 utesteder primært i Finland og Danmark. Onsdag ble det klart at de kjøper seg inn i selskapene Trøbbelskyter og Crea Diem-gruppen. Internasjonal direktør Juha Helminen legger ikke skjul på hvorfor Norges uteliv er interessant.

– Vi anslår verdien av det norske horeca-markedet til ni milliarder euro og ser et stort vekstpotensial, påpeker han i en pressemelding og får støtte av konsernsjef Aku Vikström.

– Mens hovedfokuset vårt er å øke lønnsomheten i hjemmemarkedet, ønsker vi samtidig å bygge grunnlaget for fremtidig internasjonal vekst. Det nordiske markedet er nøkkelen til at vi skal oppnå dette og Norge med høy kjøpekraft gjør det til et meget potent marked for oss, sier han.

Investeringen i de norske selskapene betyr at finnene er inne i Oslo-utesteder som Brygg, Kulturhuset, Colonel Mustard, Prindsens Hage og The Dubliner. Også Camping-konsept som for tiden opererer i fire byer, er med i pakka. NoHo Partners eier nå en majoritetsandel i åtte av disse utestedene, og en minoritetsandel i de øvrige sju.

Vårt firma Trøbbelskyter og to samarbeidende aktører har blitt kjøpt opp av en større utenlandsk aktør, hvor gründerne reinsterer i selskapet og blir med på en større satsing i Norge.

Crea Diem-gruppens majoritetseiere Olaf Masterman Loly og Karl-Henning Svendsen fortsetter i den operative ledelsen av den nye virksomheten. Hovedaksjonærene til Trøbbelskyter Runar Eggesvik, Arnt Andersen og Morten Usterud, fortsetter som partnere og i operasjonelle aktiviteter på restaurantene.

Karl-Henning Svendsen bekrefter at det er han som blir daglig leder i selskapet, men noe særlig mer enn det vil han ikke kommentere.

– Vi er glade for at driften av det nye selskapet blir styrt fra Norge. Første jobb er å få struktur og orden på det som er kjøpt, så får vi ta veien videre. Siden dette er et børsnotert selskap kan jeg ikke kommentere hverken salgssum eller konkrete fremtidsplaner nå, påpeker han.

Fakta

1. Restaurantselskapet NoHo Partners ble etablert i 1996.
2. Det ble notert på NASDAQ Helsinki i 2013 som det første finske børsnoterte restaurantfirmaet.
3. Konsernselskapene omfatter over 200 restauranter i Finland og Danmark.
4. I 2018 var nettoomsetningen 323,2 millioner euro.

Har tatt ut 70 millioner i utbytte (+)
Pluss
Newsec Basale kjøper Tjuvholmen Drift
Transaksjoner
Tre nye til Insenti
Karriere
Dagbøter kostet flesk for garantist (+)
Juss
Klart for neste trinn på brygga
Bolig
Estate PLUSS gir deg tilgang til vår nye
Estate Magasin DIGITAL med egen APP
Estate Magasin på telefon,
tablet eller laptop?
Bestill Estate PLUSS her
Kjøper konkurrent og to eiendommer
Transaksjoner
Fearnley-syndikat solgte kombieiendom (+)
Transaksjoner
Ugyldig eiendomsskatt, men greit med skjerming
Juss
Satser på enda mer næring i Drammen
Utvikling