Aktuelt

Fra 750 mill til én milliard på ett år

Trysilhus er vant med store omsetningshopp, som da den økte med 100 millioner fra 2012 til 2013. Men økningen fra 750 millioner til over én milliard fra 2016 til 2017, er rekord.

3000 BOLIGER: Trysilhus har blitt store på å levere boliger på Østlandet. Fra 2016 til 2017 økte de omsetningen med 250 millioner kroner. Ill.: Trysilhus
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Helge Jordanger startet Trysilhus i 1993, og siden har familieselskapet blitt en stor boligutvikler hvis spesialfelt er å bygge rekkehus og småhus på Østlandet. I hovedkontoret i Drammen er alle tre sønnene Geir Olai (styreleder), Kjetil (konsernleder) og Sindre (daglig leder Trysilhus Omnibo) aktive i selskapet. Totalt har selskapet bygd over 3.000 boliger på disse årene og oppskriften på suksessen er enkel, ifølge konsernets egen uttalelse:

– Det som skiller oss fra andre boligbyggere er at vi bygger opp et konsept, er tro mot dette og har kontinuerlig fokus på effektivisering. Dette gir oss forutsigbarhet og bedre kvalitet for kundene. Gjentagelsens magi, heter det.

– Hovedgrunnen til omsetningsøkningen er et fantastisk salg i 2016 og mange leveringer året etter. I tillegg så vi resultater av at vi det året utvidet produktregisteret vårt med småhus og boligblokker, segmenter vi tidligere ikke hadde i porteføljen, sier styreleder Geir Olai Jordanger.

Blokkene han snakker om er bygd i tre/stål/betong og har fått navnet Trysilhus Omnibo, som de blant annet leverer på Halmstad i Rygge, Loesmoen i Hokksund og snart på Ekeberg i Holmestrand.

– Vi har holdt på noen år med å utvikle vårt eget konsept med fire-fem etasjes blokker. Den strategien har vi lyktes med, og får et stadig økende omfang, påpeker han.

Omsetning for 2018 er ned ca 100 millioner kroner fra 2017 som følge av høyere andel omsetning i deleide selskaper, men EBITDA for 2018 uten ekstraordinære avsetninger til tilnærmet uendret fra 2017, forteller Jordanger. Resultatet for 2018 ikke det samme siden selskapet skal gjøre rettinger i mange tidligere utførte boliger i konseptet Trysilhus Flerfamilie på grunn av oppdaget avvik i brannkonseptet som lå til grunn for prosjektering og utførelse av disse.

– Vi har gjort ekstraordinære avsetninger i den saken. Det har vært en krevende sak som vi har tatt veldig alvorlig, og vi har gått inn med store ressurser for å rette avvikene i løpet av 2019. Det er viktig for oss at kundene vet vi er seriøse og at vi er der hvis det oppstår et problem. Alt dette tar vi regnskapsmessig i 2018 for å bli ferdig med det, sier Jordanger.

– Hvordan ser fremtiden ut i Trysilhus?

– Vi har en stor tomteportefølje vi foredler nå og gjennom sommeren. Når dette kommer ut i tillegg til porteføljen av boligprosjekter i markedet nå får vi en posisjon vi aldri har hatt før. På kort sikt er strategien å vokse her på Østlandet, men våre virksomheter er veldig skalerbare så det er helt naturlig for oss å tenke andre landsdeler i et langsiktig perspektiv, sier Geir Olai Jordanger.

Fakta om Trysilhus

Har siden starten i 1993 solgt over 3.000 boliger.
Omsetning 2017: 1,062 milliarder (2016: 753 millioner).
Driftsresultat 2016: 88 millioner (2016: 86 millioner).
Antall ansatte: 170.
Antall boliger overlevert 2017: Ca 330 (2016: 250)
Hovedkontor: Energibygget på Union i Drammen

Trysilhus eies av:
Geir Olai, Sindre, Kjetil og Helge Jordanger 80%.
Awilhelmsen Capital Holdings AS 20%.

Far og sønn tar gevinster i øst og i nord (+)
Analyse
Nytt AKA-kjøp i Sandefjord
Transaksjoner
Åtte av disse leilighetene blir kanskje ikke bygget (+)
Bolig
Livet på låven ser ut til å friste
Bolig
Selger tomtene for 3,4 milliarder
Transaksjoner
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
Milliardprosjekt med 950 boliger (+)
Bolig
SPG kjøper utviklingseiendom i Oslo (+)
Analyse
NorgesGruppen utvikler på Ullern (+)
Utvikling
NRP med kjempekjøp i Ålesund (+)
Transaksjoner

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.