ÅPNING: Etter lang tid oppussing og ombygging er Amerikalinjen klar til å ta i mot gjester. Foto: Francisco Nogueira

Amerikalinjen åpner dørene

100 år etter åpningen, er det klart for bygningens neste kapittel.

Publisert Sist oppdatert

Hotellet som nå åpner i de tidligere lokalene til rederiet Den Norske Amerikalinje på Jernbanetorget, inneholder blant annet 122 rom, flere restauranter og barer.

– Amerikalinjen har vært et eventyrlig prosjekt fra dag én, og det er fantastisk at reisen nå for alvor er i gang. Hotellgjester og Oslos befolkning skal få muligheten til å oppleve historien som sitter i veggene, impulser fra omgivelsene, og et varmt og pulserende hotell- og resturanthus. Vi har jobbet med å finne en naturlig balanse mellom det gamle og nye, og er ivrige historiefortellere av den rike historien som bygget representerer, sier hotelldirektør Wilhelm Hartwig i en pressemelding.

Les også: Byantikvaren hyller Stordalen-hotell

Hotellet ble tegnet av Andreas Bjercke og Georg Eliassen i 1919. Nå er det pusset og strøket på av Kritt Arkitekter, som samtidig med å ha bevart både den maritime arven, takhimlingene og de monumentale trappegangene, har meislet ut 122 rom samt flere små og store møteplasser. Fasaden er bevart, som de aller fleste korridorer. Suitene, de tidligere styrerommene til rederiet, har de originalt utsmykkede takene. Bygningen er fredet av byantikvaren.

– Nå legger Amerikalinjen ut på en splitter ny reise, sier Petter A. Stordalen.

Første etasje og kjeller består av områder som både gjester og lokalbefolkning kan benytte, med blant annet en restaurant. I midten av bygget har den tidligere bakgården blitt forvandlet til en lys vinterhage.

 

Powered by Labrador CMS