Aktuelt

Milliardkontrakt for Veidekke

Veidekke vant kontrakten på 1,1 milliarder kroner for byggingen av Oksenøya senter på Fornenbu.

VANT: Bærums kjempeprosjekt Oksenøya senter skal bygges av Veidekke.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det er Bærum kommune som er oppdragsgiver for prosjektet som skal inneholde en stor barneskole, barnehage, idrettsanlegg og et bo- og behandlingssenter.

– Vi er veldig glade over at vi og våre samarbeidspartnere vant konkurransen om å få bygge Oksenøya senter og vi takker for tilliten. Dette blir et helt spesielt nærmiljøsenter der Bærum kommune samler mange funksjoner for unge og eldre på samme tomt for unik samhandling mellom de ulike formålsbyggene. Samtidig er det meget høye ambisjoner om bærekraft og miljø for prosjektet, og det liker vi ekstra godt, sier Erik Økland avdelingsleder for offentlige prosjekter i Veidekke Bygg Oslo.

Skolen skal huse 1050 elever, mens barnehagen bygges for 300 barn. Bo- og behandlingssenter får 150 plasser, mens idrettsanlegget får en flerbrukshall på størrelse med en håndballbane.

Veidekke melder at prosjektet skal gjennomføres som et forbildeprosjekt innenfor miljø (FutureBuilt). Målet er å redusere klimagassutslippene med minimum 50 prosent innen transport, energi- og materialbruk. Prosjektet skal miljøsertifiseres etter standarden BREEAM-NOR klasse Outstanding, som er det høyeste nivået som kun en håndfull prosjekter har oppnådd i Norge.

Byggearbeidene settes i gang årsskiftet 2019/2020, og prosjektet skal stå ferdig våren 2022 for skolen og barnehagen mens bo- og behandlingsentret vil stå ferdig desember 2022.

Denne uken arrangerte Veidekke sin årlige Veidekke-frokost i Canne. Da var Erik Solheim gjest og holdt et flammende innlegg om hvordan næringslivet og eiendomsbransjen vil redde verden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Haare-leiren etter rettssaken mot konkursbo: – Vi ser på dette som en knusende seier
Juss
Gigantplaner for handelspark (+)
Utvikling
Ukens profil: Henter inspirasjon til coworking på reiser (+)
Karriere
Amerikalinjen åpner dørene
Aktuelt
Nytt fylke troner på hyttetoppen
Aktuelt
Estate PLUSS gir deg tilgang til alt!
Mer enn 23.600 artikler tilbake til 1996
Lag ditt personlige arkiv i dag,
bestill Estate PLUSS her
Nytt forvaltningsselskap
Aktuelt
AF Gruppen endrer i toppen
Karriere
Gikk på en smell etter sprengningsarbeider hos naboen
Juss
– Jeg skal redde verden
Play