NEI: Kjell Inge Røkke får ikke bygge tårnet sitt på Forebu. Illustrasjon: Wingårdh arkitektkontor

Også Høyre sier nei til Røkke-tårn

Høyre i Bærum vil ikke ha en 250 meter høy og blå skyskraper på Fornebu.

Publisert Sist oppdatert

Det er lokalavisen Budstikka som melder at Høyre ikke støtter Kjell Inge Røkkes planer om å bygge en 64 etasjer og nærmere 250 meter høy skyskraper på Fornebu. Dermed er det ingen av partiene i kommunestyret i Bærum som vil ha Røkkes tårn ute på den gamle flyplassen.

Det skal ha vært stor enighet i kommunestyregruppen om at Røkke-tårnet ikke passer inn på Fornebu. Og de er ikke alene, for i januar vendte Arbeiderpartiet tommelen ned for bygget. Da Frp også sa nei, falt flertallet Røkke trengte.

Høyres gruppeleder Bjørn Røtnes sier til NRK at de nå er blitt enige om at de ikke støtter høyhuset.

– Vi har blitt enige om at vi ikke støtter forslaget til et høyhus som Aker har presentert, sier han, men slipper ikke helt tanken om å få et forretningsbygg til landets tidligere hovedflyplass.

– Vi er villige til å gå i dialog med Aker for å få realisert Verdenshavenes hovedkontor. Det må ikke nødvendigvis vært et tårn, det må være et bygg som passer på Fornebu, og det betyr et vesentlig lavere bygg. Utformingen kan gjerne være spesiell, men det må ha karakterene til et signalbygg og ikke bare et høybygg, påpeker han.

Administrerende direktør Nina Jensen i Røkke-eide Rev Ocean sier til NRK at hun er glad for at politikerne ikke stenger døren for Verdenshavenes hovedkontor.

– Vi ser frem til å fortsette dialogen om hvordan dette kan realiseres på Fornebu. Vi har fått tydelige signaler fra alle partier og vil som følge av dette tilpasse vårt endelige planforslag som vi planlegger å sende inn til høsten, sier hun.

Powered by Labrador CMS