NÆRINGSPARK: Den gamle flatbrødfabrikken i Barkåker er nå blitt til Korni Næringspark. Foto: Brække Eiendom

Fra flatbrød til næringspark

De fem gule bokstavene på taket var et landemerke langs E18 i flere tiår. Men Korni er ikke forbundet med flatbrød lenger.

Publisert Sist oppdatert

Etter at Vestfold Flatbrødfabrikk på Barkåker utenfor Tønsberg ble nedlagt i 2012 har den 61 mål store eiendommen blitt solgt del for del. I dag er det sju aktører i parken. Ved juletider kjøpte Drammen-selskapet Brække Eiendom hovedbygningen på 9.300 kvadratmeter og 12 mål tilhørende tomt. Nå skal de utvikle Korni Næringspark.

– Vi skal gjøre det vi har gjort flere ganger før, nemlig å bygge om eldre eiendommer til næringsparker for kontorbedrifter og lager. Arbeidet med å modernisere Korni har akkurat begynt, og vi begynner med fasadeendringene, sier Kristoffer Brække i Brække Eiendom.

Han vil ikke gå ut med hva de betalte for eiendommen, men han tror på markedet for næringsparker i Tønsberg.

– Vi ser mer og mer til denne regionen og har både kjøpt og solgt der de siste par årene. Beliggenheten ved E18 gjør at Barkåker har blitt et godt område for næring, og vi kommer til å investere mer her, påpeker han.

Om det gule landemerket kommer opp på taket igjen, er han derimot ikke sikker på.

– Jeg vet det er mye historie forbundet med Korni-navnet, men det må vi se på, sier han.

Mye aktivitet

Det overordnede målet til Brække Eiendom er å bli ledende innen eiendoms- og næringsutvikling i Drammensregionen. Korni-fabrikken er i så måte ikke den eneste næringseiendommen Brække har kjøpt i det siste. Nå inngår også kombinasjonsbygget Øvre Måsan 10 i Asker i eiendomsporteføljen.

– De fleste eiendommene våre er i Drammen og Lier. Vi kjøper ikke for enhver pris, men vurderer hele tiden eiendommer i vårt nedslagsfelt som strekker seg fra Asker til Torp, og investerer når muligheten dukker opp, sier Brække.

Også på Gulskogen i Drammen har de utvidet, med det tre etasjer høye bygget i Øvre Eikervei 83.

– Vi kjøpte det bygget fordi vi eier naboeiendommene. I tillegg har vi kjøpt to kvartaler i Tollbugata i Drammen, og vi har solgt næringsbygget i Døvleveien 21 i Sem, påpeker han.

FaktaBrække Eiendom ble etablert av Stein Erik Brække i 1991 og eies av

Stein-Erik Brække 31%Kristoffer Brække 45%Pia Christin Brække Lislerud 23%

Selskapet ble etablert som et forvaltningsselskap i 2005 for å forvalte eiendommer for familieselskapet Brække Holding.

Powered by Labrador CMS