STOR VERDI: Det blir ikke noe IKEA-varehus i Vestby. Men tomten har stor verdi når den skal selges. Illustrasjonsfoto: Radowitz/Shutterstock.com

Tror på 200 millioner for Ikea-tomta

Den svenske møbelgiganten har bestemt seg for å selge tomter i Norge fordi de ikke vil bygge varehus på dem. En av dem kan være verdt tre millioner per mål.

Publisert

Næringsmegler Jon Petter Larsen i Eiendomsmegler 1 tror Ikea godt kan få over 200 millioner kroner for tomta på Vestby som de kjøpte i 2016. Offentligheten vet ikke hva svenskene da betalte for de 70 omstridte målene på Delijordet, men Larsen spekulerte da om 2-3 millioner kroner per mål minus kostnadene for pålagt jordflytting.

Nå sier Jon Petter Larsen til Moss Avis:

– Det er fullt mulig å oppnå tre millioner kroner per mål. Betalingsvilligheten for en tomt med en så bra beliggenhet, er stor. Men hva en kjøper vil betale er selvsagt avhengig av hvor mange kvadratmeter man får lov til å bygge – og om det er snakk om detaljhandel eller plasskrevende handel. Uansett vil kostnadene for jordflyttingen måtte komme til fradrag ved et salg, sier han.

Det har vært knyttet ulike beløp til kostnadene for jordflyttingen. Et estimat er 40–60 millioner kroner.

– Det finnes jo også en mulighet for at politikerne i Vestby tilbakefører tomteområdet til det LNF-området det opprinnelig var. Uansett er det nå så mange andre utbygginger og sentrumsinvesteringer på gang i Vestby at Ikeas nei på ingen måte er kritisk for kommunen selv om de selvsagt gjerne skulle hatt Ikea med seg, påpeker han.

Powered by Labrador CMS