Transaksjoner

DnB selger til Viken

Skal vi tro NRK, har Viken fylkeskommune bestemt seg for å kjøpe eiendom av DnB til sitt nye hovedkvarter.

SANDVIKA. Hvor Viken fylkeskommune skal ha sitt hovedkvarter, bestemmes bak lukkede dører 7. februar, men NRK melder at de har bestemt seg for å kjøpe DnBs eiendom ved Sandvika stasjon. Her til venstre i bildet. Foto: Google Street View
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

7. februar blir plasseringen av Viken fylkeskommunes hovedkvarter avgjort i fellesnemnda. Avgjørelsen tas av en håndfull politikere i et møte offentligheten ikke får tilgang til, men NRK melder at avgjørelsen allerede er tatt. Ifølge deres flere kilder lander Vikens prosjektledelse på en eiendom rett ved Sandvika stasjon. I dag er det en parkeringsplass og en dagligvarebutikk der – eid av DnB Næringseiendom.

– Jeg forstår at det står mellom to alternativer nå. Vi avventer en tilbakemelding på hva Viken beslutter. Dersom de kjøper tomten av oss, er det Viken som står for oppføring av nytt bygg, sier eiendomsdirektør Ole Chr. Knudsen som ikke vil kommentere prisen som skal være ferdig forhandlet.

Nær milliarden

Etter det NRK erfarer vil prisen på tomten og byggingen av nytt bygg komme på rundt 840 millioner kroner. Med maksimal utnyttelse øker kostnaden til 960 millioner kroner.

Deler av utgiftene an dekkes inn ved å selge fylkeshuset i Drammen, Akershus sin seksjon i Galleri Oslo – for estimerte 555 millioner kroner. I tillegg sparer Viken årlige leieutgifter i Galleri Oslo på flere titalls millioner kroner. Østfolds fylkesadministrasjon i Sarpsborg skal ikke selges fordi dette blir arbeidsplassen til rundt 250 Viken-ansatte.

Hemmelighold

1. januar 2020 blir Viken fylkeskommune en realitet. Men hvor storfylket som strekker seg fra sør for Svinesund til Hemsedal skal ha sin administrasjon og 750 ansatte, er det ingen som får vite noe om før fellesnemda har bestemt seg.

VISJON: Slik kan hovedkvarter for Viken bli i Sandvika. Det inkluderer et boligtårn på 19 etasjer og et kontorbygg på 12 etasjer. Ill.: Viken

– Saken er unntatt offentligheten for å sikre at fellesnemnda beholder nødvendig handlefrihet for valg av nytt hovedkontor. Det kan avhengig av hva fellesnemnda beslutter påvirke fremtidig avtale om nytt hovedkontor dersom innhold i saksdokumenter er offentlig kjent før fellesnemnda har tatt sin beslutning. Det er hjemmel for å unnta saken fra offentlighet, melder Viken blant annet.

Senterpartiet protesterer mot dette.

– Vi håper på flertall for å få saken åpen, noe annet mener vi vil være svært bekreftende på hvor lite inkluderende og involverende Viken-prosessen er. En hovedkontorsak bør ikke avgjøres av et knippe politikere uten at presse eller innbyggere får se debatten, sier gruppeleder Morten Vollset i Akershus Sp i en pressemelding og ber andre partier til å stemme for åpne dører torsdag.

Nok et gigantisk milliardprosjekt
Bolig
Byrådet trakk seg fra stillingen
Aktuelt
Pangea med knalltall (+)
Analyse
Snart klart for boligbygging i den splitter nye bydelen
Bolig
Mageplask etter Entra-krav på 20 mill. (+)
Juss
Les alle PLUSS sakene! Klikk her!
Fikk med seg Husbanken på kombiprosjekt
Bolig
Bedring på 50 mill. for Base Gruppen
Aktuelt
Innmaten er borte, nå starter oppbyggingen
Utvikling
Selger resten etter brannen (+)
Aktuelt