Aktuelt

Clarksons Platou med nytt eiendomsfond

Clarksons Platou Real Estate etablerer en fondsatsing. Det første fondet Oslo Opportunity har i løpet av kort tid hentet inn 500 millioner kroner i egenkapital. Planen er å sette opp flere fond i årene fremover.

Joachim B. Wingerei og Stian Nicolaus har stor tro på det nye eiendomsfondet til Clarksons Platou Real Estate.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

– Når vi nå etablerer fondsbenet, har vi et komplett eiendomshus for kundene våre. Vi gjør syndikeringer, fond, innhenting av kapital og har inhouse drift av eiendommene, sier daglig leder Stian Nicolaus i Clarksons Platou Real Estate.

Han forteller at Clarksons Platou Real Estate har snakket med Joachim Bentserud Wingerei en god stund om en fondssatsning.

– Vi har hatt en ti års sammenhengende oppgang i eiendomsmarkedet. Vi tror på et mer krevende marked fremover, og med et rett og godt team og kapitalen på plass, tror vi at vi kan skape store verdier, sier Nicolaus.

Det er Joachim B. Wingerei som skal lede fondssatsingen i Clarksons Platou Real Estate Investment Management. Han har blant annet vært med på å starte Pangea Property Partners i 2009 og har de fem seneste årene vært finansdirektør i Salto Eiendom. Det nye fondet har også hentet Vidar Korneliussen fra Bunde Eiendom.

– Han vil løfte oss på utleiesiden, sier Nicolaus.

Det første fondet, Oslo Opportunity AS, har nettopp hentet inn 500 millioner kroner fra ca. 20 investorer.

– Vi har levert svært god avkastning over tid på våre syndikater. Det gjorde at vi fikk tillit hos mange av våre kjernekunder, sier Nicolaus og viser til en årlig gjennomsnittlig internrente for de 24 realiserte Clarksons Platou-syndikatene på 47 prosent.

– Kapitalinnhentingen gikk over all forventning. Responsen var så god at vi fylte boken i løpet av en drøy uke, sier Wingerei.

Han forteller at det nye fondet beveger seg lenger ut på risikoskalaen enn tradisjonelle syndikater.

– Vi er et belånt value add/opportunistisk fond som skal jobbe med eiendommene som vi kjøper. Vi vil kjøpe eiendommer med en viss ledighet og/eller med korte leiekontrakter og/eller utviklingsmuligheter hvor vi kan skape ekstra verdier, sier Wingerei.

Målet er å flytte eiendommene fra segmenter «få vil ha» til eiendommer som mange kan tenke seg å kjøpe.

– Det som har skilt Clarksons Platou fra andre syndikeringsaktører, var deres vilje til å ta syndikeringsmodellen litt videre. De har kjøpt en del eiendommer med mer utviklingspotensial og så har de jobbet videre med det, sier Wingerei.

Han forventer å nyte godt av dealflowen gjennom Clarksons Platou-systemet.

– Samtidig vil vi presisere at fondet skal få tilgang til alle eiendommer som flyter gjennom Clarksons Platou-systemet. Fondet får førsterett på eiendommene, det blir ikke noen søppelkasse som får det syndikatene ikke vil ha, sier Nicolaus.

Fondet har et mandat på syv års levetid. De to første årene skal det investeres, deretter skal eiendommene utvikles, foredles og realiseres.

– Vi har allerede gjort to investeringer. I juledagene signerte vi et bygg i Oslo-området. Og så har vi tatt en andel i et nytt syndikat. Samtidig har vi flere ting på blokka, sier Wingerei.

Det nye fondet Oslo Opportunity har fått på plass et styre som består av investorer i fondet. Styreleder er Lars R. Kristiansen, som på vegne av Lerka Eiendom og en samarbeidspartner har gått inn med 100 millioner kroner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Unge som tenker nytt: Fra storkjøp til brukeropplevelser (+)
Karriere
KLP Eiendom kjøper stort i København
Transaksjoner
Selvaag Eiendom styrker utviklingsavdelingen
Karriere
Passerer milliarden i sommer
Bolig
Slipper 161 nye leiligheter i markedet
Bolig
Estate PLUSS gir deg tilgang til alt!
Mer enn 23.600 artikler tilbake til 1996
Lag ditt personlige arkiv i dag,
bestill Estate PLUSS her
Hyttekapper i kolonihage frikjent i Oslo tingrett
Juss
Braathen øker stort i kontor som service
Transaksjoner
Kommunen selger 82 mål til 700 boliger (+)
Transaksjoner
Ny sjef i Veidekke
Karriere