SKIFER: Det nye boligprosjektet Vannkunsten i Bjørvika skal dekkes med skifer fra Oppdal. Ill.: Vannkunsten

Oppdalskifer for 12 millioner til Bjørvika

Tak og vegger på boligprosjektet Vannkunsten skal kles med oppdalskifer.

Publisert Sist oppdatert

Palmer Gotheim Skiferbrudd i Oppdal skal kle fasadene og takene på boligprosjektet Vannkunsten som Oslo S Utvikling (OSU) står bak i Bjørvika. De skal bygge ni hus fra fire til åtte etasjer, og 14.000 kvadratmeter overflate skal dekkes med skifer.

– Dette er den største bestillingen vi noen gang har fått, og er på størrelse med en årsomsetning for oss. Vi er stolte av å levere skifer til disse boligene. Det ser ut til å bli et prosjekt som skiller seg ut fra det som meste som blir bygget i Oslo, sier daglig leder Jon Suleng i en pressemelding.

Bedriften som eies av AF Gruppen har begynt produksjonen, for monteringen skal etter planen starte allerede i mars i år.

I vannkanten

De nye boligene som ligger nærmest i vannkanten i den nye bydelen, er tegnet av det danske arkitektkontoret Tegnestuen Vandkunsten. Arkitekt Jan Albrechtsen sier de fant inspirasjonen i tradisjonell norsk byggekunst.

– Ideen med å bygge dem handler om inspirasjon fra de gamle norske gårdstunene. Det har vi kombinert med måten dere nordmenn bygger småhus langs fjorden, for å utnytte plasseringen optimalt med tanke på sol og utsikt, påpeker han.

Arkitekten mener norsk skifer fungerer godt til å fange lyset og speilinger fra vannet.

– Når man bygger ved kanten av et så storslått sted, så må man bygge noe spesielt, sier Albrechtsen.

Skaper variasjon

OSU liker godt inspirasjonen fra det tradisjonelle.

– Det er nok ikke vanlig i slike urbane bygg. Vi har testet steinen gjennom året og ser at været skaper spennende variasjon i den røffe overflaten. Den skinner i sol og blir mørk i regn, og glitrer når frosten nå kommer, sier prosjektansvarlig Karl Jon Sørli.

Powered by Labrador CMS