Transaksjoner

– Mange transaksjoner inn i 2019

- Vi har aldri tidligere hatt så mange løpende prosesser per nyttår som vi har nå, sier eiendomsadvokat Ditlef Thaulow.

TROR PÅ GOD AKTIVITET I 2019: Advokat Ditlef Thaulow, leder av Schjødts eiendomsavdeling.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Året 2018 er over, og det er på tide å høre hvordan innspurten var i transaksjonsmarkedet. Etter sommerferien rapporterte meglerne om stor fart og oppjusterte transaksjonsvolum, og det ble også varslet om mange store dealer.

Inn mot nyttår kom det også meldinger om store enkelttransaksjoner, som kjøpet av Schweigaards gate 33, Technopolisbygget på Fornebu og Equinorbygget i Stavanger.

– Heftig innspurt

– Det ble en heftig innspurt på transaksjonsåret 2018, sier Ditlef Thaulow, som leder Schjødts eiendomsavdeling.

– Det var travelt helt inn og mye som skulle på plass før årsslutt, legger han til.

– Dere meldte tidlig om stor aktivitet og god fart i markedet. Hvordan er det å arbeide med mange transaksjoner parallelt?

– Det krever gode systemer, samt et konstant fokus på kvalitet og effektivitet. I tillegg hjelper det med kontinuitet, motiverte ansatte og at vi har et team som over lang tid har håndtert store volum, sier Thaulow.

– Vår eiendomsavdeling har vært privilegert og håndtert store transaksjonsvolum i mange år. For å kapitalisere på dette, bruker vi den første uken i januar til å analysere alle de største eiendomstransaksjonene vi arbeidet med året før. Vi plukker ut de femti største, og ser på trender og utvikling. Vi har gjort det samme tidligere år og datagrunnlaget har med årene blitt stort. Det gir oss et veldig godt innblikk i markedet, samtidig som vi bygger erfaring og ser hvor utviklingen kommer.

– Ser bra ut

– Hva tenker dere om 2019?

– Det er alltid vanskelig å si. Vi har de siste ukene sett store svingninger i aksjemarkedet, kombinert med en rente som ser ut til å krype oppover. Men når det er sagt, ser inngangen svært bra ut. Vi har aldri tidligere hatt så mange løpende prosesser per nyttår som vi har nå og det er mange transaksjoner som må bemannes, avslutter Thaulow.

Utradisjonelle aktører inn i kjøpesentrene
Play
– Ikke realistisk med høysikkerhetsfengsel på Bredtvet (+)
Utvikling
Solgte 70 prosent umiddelbart (+)
Bolig
Fastlåst om infrastruktur-modeller for mva
Juss
Blir løpt ned når de lanserer fond med dette (+)
Analyse
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
Eiendomsskatt for næringseiendom: Det lønner seg å prute
Juss
Investorene vil kjøpe mer eiendom
Aktuelt
Prøver på nytt med færre boliger (+)
Bolig
Snart byggestart for hotell på Økern
Utvikling

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.