Transaksjoner

– Alle mann til pumpene

- Vi skjønner godt at meglerne oppjusterer transaksjonsvolumene for 2018.

HISTORISK HØY AKTIVITET: Eiendomsavdelingen i Schjødt kan melde om historisk høy aktivitet. - Trykket er stort, sier f.v. Geir Sand, Camilla K Lunne, Ditlef Thaulow og Martin Støren.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Flere av meglerne oppjusterer transaksjonsvolumene for 2018. Eiendomsavdelingen til Schjødt bekrefter at det er høyt trykk. Dette skyldes primært at det er gjort flere store transaksjoner.

– Vi skjønner godt at meglerne oppjusterer volumene. Vi merker godt trykket når de større objektene er i markedet og vi må en god stund tilbake for å finne et tilsvarende moment hos alle i avdelingen, sier, sier Schjødt-advokat Ditlef Thaulow.

– Det startet brått etter sommeren, og aktiviteten i september og oktober var historisk høy. Det gjelder både på transaksjoner og utvikling. Nå er det lange dager og alle mann til pumpene, sier Thaulow.

Schjødt ansatte tre nye advokater etter sommeren og er ute med søk etter flere.

– Selv om finansieringskostnadene ser ut til å øke fremover og spise opp en større andel av yielden, opplever vi at trykket er høyt og fordelt på mange og lange saker, slik at vi kan fortsette veksten. Vi håper å forsterke laget ytterligere før jul, sier advokaten.

– Stor konkurranse om de beste objektene

DNB Næringsmegling meldte tidligere i uken om utleiers marked i Oslo sentrum, med forventninger om en videre vekst i leieprisene på 10 til 15 prosent innen utgangen av 2020. I Schjødt ser de at en stor andel av interessen inn mot nyttår vil knytte seg til Oslo-området.

– Mange av de store og attraktive objektene ligger i Oslo og Bærum. Det blir spennende å følge disse objektene inn mot årsslutt. Vi ser stor konkurranse etter bygg med riktig beliggenhet og leietakere. I tillegg er det mange som ønsker å plassere kapital i eiendom, legger advokatene Geir Sand og Camilla K. Lunne til.

– Er det andre trender dere ser?

– Ja, det er helt klart et økende innslag av utlendinger, naturlig nok særlig på de større objektene. Samtidig ser vi at utlendinger som har vært i Norge en periode begynner å selge seg ut. Vi ser også at det er god aktivitet rundt Stavanger og Bergen, sier de to.

Det nevnes også rundt bordet at det i år også har vært stor aktivitet hos syndikatene og fondene.

– Det kan også legges til at flere store utviklingsprosjekter har god fart, sier advokat Martin Støren.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Se Ringnes’ elleville eiendomsmeny for 2019
Play
Skrur tiden tilbake til 1902
Utvikling
Har passert 100.000 kroner per kvadratmeter (+)
Bolig
– Vi kan øke inntektene til gårdeiere med 25 prosent
Aktuelt
Norge best rustet for ny nedtur
Aktuelt
Se alle pluss saker
Reitan tok halve Bane NOR-bygget
Nyheter
Møller Eiendom ansetter miljøstrateg
Karriere
Blir partner i ProBiz
Karriere
Vil åpne for 5000 nye boliger helt øst i byen
Bolig