Utvikling

Vil utvide med 3.000 kvm på Ensjø

Mens Ensjø er i ferd med å endres fra bilby til boligby, ønsker eieren av denne eiendommen å bygge et nærmiljøsenter for morgendagens transport.

Dyrø & Moen Arkitekter mener at nærmiljøet her vil få et fremtidsrettet og unikt servicetilbud. (Foto: Google)
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Dyrø & Moen Arkitekter har bedt om en forhåndskonferanse hos Plan- og bygningsetaten (PBE) for Ensjøveien 15. I bestillingen påpeker arkitektselskapet at bilbransjen er i sterk endring, og at «en transportrevolusjon er i anmarsj»

– Innen 2025 skal alle biler som selges være fossilfrie. EL-bilen vil i denne sammenheng være sentral i morgendagens transportbehov. Leietaker i Ensjøveien 15 ønsker å posisjonere seg for å tilpasse seg dette nye markedet, og ønsker derfor å utvikle eiendommen til et nærmiljøsenter for morgendagens transport. I denne sammenheng ønsker tiltakshaver utvidelse og påbygg på eiendommen tilpasset fremtidig drift, skriver Dyrø & Moen Arkitekter.

Tomten, som ikke er oppmålt, eies av Margrethe Anita Anthonsen/Pål Sigurd Anthonsen, og er bortfestet til Pål Gulbrandsen som tiltakshaver.

Les også: Kjøpte for 2,8 mill. – bygger 76 leiligheter

Ved søknaden i 1996 var bygningens areal på ca. 860 kvadratmeter. Nytt totalt bruttoareal skisseres til ca. 3.781 kvadratmeter. I tillegg kommer parkering på tak.

Siden eksisterende bygning ble ferdigstilt i 1999, er kraftledningen langs Ensjøveien fjernet, slik at byggeforbudslinjen under kraftledningen langs veien er bortfalt.

– Vår vurdering tar utgangspunkt i at det fortsatt bør være rom for en moderne bilforretning i tette bysentra nær et kommunikasjonsknutepunkt. Den sentrale plasseringen til Ensjøveien 15 A, bør tilsi at også denne eiendommen utnyttes langt mer enn dagens regulering tilsier, heter det i henvendelsen til PBE.

Arkitektselskapet mener at en utvidelse av virksomheten «vil være et positivt bidrag til nærmiljøet, som vil få et fremtidsrettet og unikt servicetilbud».

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gikk på en smell etter sprengningsarbeider hos naboen
Juss
UNION henter fra Akershus Eiendom
Karriere
Selskapet bak MESH henter 40 mill
Tech
Her skal Fredensborg bygge boliger og næring
Bolig
Colliers ansetter i retailavdelingen
Karriere
Estate PLUSS gir deg tilgang til alt!
Mer enn 23.600 artikler tilbake til 1996
Lag ditt personlige arkiv i dag,
bestill Estate PLUSS her
Bygger for 232 millioner kroner i Oslo øst
Aktuelt
Lyspunkter i retailsektoren
Play
Foreslår mange hundre nye boliger på elvebredden (+)
Bolig
Selvaag Eiendom kjøper på Tjuvholmen
Transaksjoner