Utvikling

Bygde milliardverdier i eiendom på et fjell

I 2008 startet Wenaas Kapital arbeidet med Digerneset i Skodje kommune i Møre og Romsdal, og spurte seg selv hva de kunne bygge der. Men først måtte de flytte et fjell.

DIGERNES: Næringsparken i Skodje er 400 mål stor, og Wenaas Kapital har opsjon på 200 ml til.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

– Hittil har vi sprengt ut to millioner kubikkmeter stein og masser – rundt 200.000 dumperlass. Brutto er Digerneset Næringspark nå 400 mål, men vi har opsjon på 200 mål til, sier administrerende direktør Jan Petter Larsen.

Knutepunkt

Næringsparken som er regulert til næring, handel og logistikk, ligger i krysset mellom E136 og E39 – nøyaktig 12 kilometer øst for Ålesund. Med fremtidens Møreaksen, fergefri E39 og Storfjordsambandet som kommer til å passere Digerneset, mener Larsen beliggenheten er optimal og fremtidsrettet.

– Dette er allerede et trafikalt knutepunkt og midtpunkt for flere målgrupper. Stor befolkningsvekst i årene som kommer bare forsterker dette. Ålesund er motoren i hele fylket, men det er ikke mulig å bygge ut mer hverken der eller i Spjelkavik. Da er Digerneset neste stopp, der alle veiene møtes. Posten/Bring som er etablert på området, når hele Møre og Romsdal innenfor kjøre- og hviletid, med uttak av Smøla fra dette punktet, påpeker han.

Like stort som Barcode

Larsen er langt fra alene om å ha tro på Digerneset. Rema 1000, Vinmonopolet, Maxbo, Posten-Bring og Tesla er bare noen av aktørene som er på plass allerede. I tillegg er det etablert et kollektivknutepunkt der, og det er bygd en døgnhvileplass med servicebygg for yrkessjåfører i samarbeid med Statens Vegvesen og Norges Lastebileierforbund. Flere aktører er dessuten på vei inn, en av dem er Brages Bilforretning (BMW, Mini, Toyota og Lexus) som i 2019 flytter fra Spjelkavik.

I 2016 fikk Wenaas Kapital med seg Møller Eiendom på laget som likeverdig partner.

– 48.000 kvadratmeter er allerede bygd ut, og vi har 25.000 under bygging av en total på 120.000. Når alt inkludert eventuell opsjonstomtområdet er bygd ut, kan det ende opp på 175.000 kvadratmeter totalt, påpeker markedsdirektør Pål Bøe i Møller Eiendom.

Han er imponert over hva Wenaas har fått til på Digerneset.

FJELL: Slik så Digerneset ut for ti år og to millioner kubikkmeter stein siden.

– For ti år siden var det ingenting der, nå er næringsparken i solid drift. Det har gått styggfort, og ferdig utbygd får vi like mange kvadratmeter som i Barcode, sier han.

– Næringsparken er arbeidsplassen til 550 personer allerede, og vi ligger foran skjema til målet som er 1000 arbeidsplasser. I tillegg har vi generert mye arbeid til lokale aktører gjennom selve byggingen av næringsparken, påpeker Larsen.

Har passert milliarden

Tallenes tale varsler suksess. Digerneset Næringspark har i dag 47 millioner kroner i leieinntekter.

– Rema-butikken lukter på 100 millioner kroner i omsetning, og Vinmonopolet sier de har sprengt alle sine prognoser allerede. Alle aktørene her overgår målene sine, og brutto omsetter de nå for 1,4 milliarder kroner, sier Larsen.

– Hva blir neste steg i næringsparken?

– Vi er blant annet i gang med et prosjekt på 13.200 kvadratmeter, som inneholder et spennende konsept med en aktivitetspark for hele familien, sier Jan Petter Larsen.

Han anslår de totale eiendomsverdiene på Digernes, inkludert eiendommer som er solgt til og bygd av andre aktører, til rundt 1,2 milliarder kroner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  1. For oss som elsker natur kan ikke annet enn raseri bli reaksjonen på en slik historie. Hvilke miljøkonskvenser og konsekvenser slike utbygninger har, blir aldri nevnt eller vurdert. Da er det å håpe at næringsparken inneholder annet enn bilbasert detaljhandel.

Blir sjef i Fritzøe Eiendom
Karriere
Opptil to års saksbehandlingstid på eiendomsskatteklager i Oslo
Juss
Boliger for 10 milliarder kroner ga rekord
Aktuelt
Sosiale medier tar over boligsalget
Tech
Ringnes vil kjøpe Tryvannstårnet
Aktuelt
Se alle Pluss-saker
Storkjøp for nesten en halv milliard (+)
Transaksjoner
Flere boligblokker på Bekkestua
Bolig
Har hentet 1,6 milliarder til eiendomskjøp
Aktuelt
Slipper å bruke hele eiendommen til barnehage – vil bygge 130 boliger (+)
Bolig