Torsdag deles Cityprisen Rogaland ut under Citykonferansen i Stavanger.

Kjemper om Cityprisen Rogaland 2018

Her er eiendomsprosjektene som er nominert til Cityprisen Rogaland 2018.

Publisert Sist oppdatert

Citykonferansen Stavanger arrangeres for fjerde gang torsdag denne uken, og tradisjonen tro skal Cityprisen Rogaland deles ut. Cityprisen er en utmerkelse som deles ut til byggherrer som strekker seg lengre med sine nybygg eller rehabiliteringsprosjekter for å bidra til bedre bygg, byer og tettsteder. Prosjektet skal gi området og allmennheten en verdi og det skal være miljø- og klimaeffektivt.

De tre nominerte til Cityprisen Rogaland 2018 er Sola Airport Arena, BGE Contemporary Art Gallery og Radisson Hotel Atlantic.

Det er Hellestø Eiendom som er utvikler for Sola Airport Arena. Arkitekt er G arkitekter AS/Gaute Stray Jensen, mens Skanska har vært entreprenør. Bygget sto ferdig i 2018 og regnes som ett av verdens smarteste bygg. Beliggenheten er like bed siden av Sola lufthavn. «Bygget er et laboratorium med trådløse, sømløse og bærekraftige løsninger. Det er brukernes adferd og behov som styrer bygget, og gjennom leietakeres bruk lærer bygget å videreutvikle seg selv for å tilpasses nye behov for brukere, energibehov, areal og kapasitet. Bygget er et plussenergibygg og skal sertifiseres som BREEAM Excellent», er omtalen juryen gir nominerte Sola Airport Arena.

Arkitekt for BGE Contemporary Art Gallery er Ramp, mens entreprenør er Kruse Smith. Det er Ertvaag som har utviklet BGE Contemporary Art Gallery, beliggende rett ved et av byens mest trafikkerte kryss mellom det gamle sykehuset og Jugendbygget, hvor Telemuseet tidligere holdt til. «Prosjektet knytter seg opp mot eksisterende kulturtilbud i området, og bidrar til å skape en forbindelse mellom Våland og Eiganes, dette ved å ofre 13 parkeringsplasser», skriver juryen om det nominerte prosjektet.

KLP/Rezidor står bak prosjektet Radisson Hotel Atlantic. Link Arkitektur er arkitekten, mens Backe er entreprenøren. «Stavangers mest ikoniske hotell har igjen åpnet dørene, etter å ha vært gjennom en totalrenovering og ombygging. Hotellet fra 1952 er omdannet til et energieffektivt bygg, som igjen har fått den høye standarden den fortjener. Resepsjonsområde er bygget om, med forbedret intern logistikk og tilgang for konferanser, arrangement og et nytt restaurant-konsept mot gateplan, som er åpent for byens innbyggere», skriver juryen om det nominerte prosjektet.

Juryen til Cityprisen Rogaland består av juryleder Per Fretheim (CEO og arkitekt i MAD Arkitekter Stavanger), Jan Inge Røyland (leder av næringseiendom i Eiendomsmegler 1) og Carl Henrik Borchsenius (næringspolitisk rådgiver i Norsk Eiendom).

 

Powered by Labrador CMS