Nyheter

Storkjøp i Stavanger

Storebrand Eiendomsfond Norge KS har kjøpt Statens Hus i Stavanger.

Storebrand har gjort sin første investering i Stavanger.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

I februar i fjor kjøpte et syndikat satt opp av NRP Statens Hus i Stavanger for en pris som ble omtalt til i overkant av 700 millioner kroner. Bare et drøyt halvannet år etter kjøpet snur NRP seg rundt og selger eiendommen igjen. Nå er det Storebrand Eiendomsfond Norge KS som kjøper eiendommen, som ligger i Lagårdsveien 44 i Stavanger.

– Eiendommen har god beliggenhet med offentlige leietakere på lang kontrakt, og passer veldig godt inn i selskapets investeringsstrategi, sier Truls Nergaard, leder av Eiendom i Storebrand Asset Management AS.

Han vil ikke kommentere salgssummen.

– Markedet er skarpt og man må strekke seg langt for å få de beste eiendommene. Utover det, kommenterer vi ikke salgsprisen. Vi er glade for at NRP Finans AS valgte å selge til oss og at transaksjonen kom i orden, sier Nergaard videre.

Ifølge NRPs markedsrapport, som ble offentliggjort rett før sommeren, har eiendommen leieinntekter på 37,29 millioner kroner i 2017. Etter det Estate Nyheter har grunn til å tro, var salgssummen 780 millioner kroner.

Eiendommen er på 20 400 kvadratmeter og har 146 parkeringsplasser. Blant leietakerne er Fylkesmannen, Bufetat og Fylkesnemda i Rogaland.

– Ved kjøp av eiendommen i Stavanger får vi vår første kontorinvestering i Stavanger. Eiendommen har en god miljøprofil som underbygger vår strategi om bærekraftige eiendomsinvesteringer, sier Nergaard.

Det er SPG som har vært selgers rådgiver i transaksjonen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil bli høyest i byen – og gi bort toppen i ti år
Utvikling
Utleiers ABC – Del 8 – Leien
Juss
Neptune mistet 16 leiligheter i bystyret (+)
Bolig
Unge som tenker nytt: Teknolog gikk for digitale nøkler (+)
Karriere
Løvenskiold kjøpte tomt
Transaksjoner
Ser du hele bildet i eiendom?
Estate PLUSS gir deg tilgang til alt!
Nye PLUSS artikler hver dag,
bestill Estate PLUSS her
Føler seg lurt av kommunen
Utvikling
Vil bygge 26 leiligheter i bydel Ullern (+)
Bolig
Toppsjefen går til Statsbygg
Karriere
Går for 42 leiligheter
Bolig