Nyheter

Storkjøp i Stavanger

Storebrand Eiendomsfond Norge KS har kjøpt Statens Hus i Stavanger.

Storebrand har gjort sin første investering i Stavanger.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

I februar i fjor kjøpte et syndikat satt opp av NRP Statens Hus i Stavanger for en pris som ble omtalt til i overkant av 700 millioner kroner. Bare et drøyt halvannet år etter kjøpet snur NRP seg rundt og selger eiendommen igjen. Nå er det Storebrand Eiendomsfond Norge KS som kjøper eiendommen, som ligger i Lagårdsveien 44 i Stavanger.

– Eiendommen har god beliggenhet med offentlige leietakere på lang kontrakt, og passer veldig godt inn i selskapets investeringsstrategi, sier Truls Nergaard, leder av Eiendom i Storebrand Asset Management AS.

Han vil ikke kommentere salgssummen.

– Markedet er skarpt og man må strekke seg langt for å få de beste eiendommene. Utover det, kommenterer vi ikke salgsprisen. Vi er glade for at NRP Finans AS valgte å selge til oss og at transaksjonen kom i orden, sier Nergaard videre.

Ifølge NRPs markedsrapport, som ble offentliggjort rett før sommeren, har eiendommen leieinntekter på 37,29 millioner kroner i 2017. Etter det Estate Nyheter har grunn til å tro, var salgssummen 780 millioner kroner.

Eiendommen er på 20 400 kvadratmeter og har 146 parkeringsplasser. Blant leietakerne er Fylkesmannen, Bufetat og Fylkesnemda i Rogaland.

– Ved kjøp av eiendommen i Stavanger får vi vår første kontorinvestering i Stavanger. Eiendommen har en god miljøprofil som underbygger vår strategi om bærekraftige eiendomsinvesteringer, sier Nergaard.

Det er SPG som har vært selgers rådgiver i transaksjonen.

Mediesky telekom-arving går all inn i eiendom (+)
Analyse
Bonum ført bak lyset i Bygdøy allé
Aktuelt
Gigantplaner mellom Lysaker og Fornebu (+)
Analyse
Derfor satser Stordalen på Jernbanetorget
Play
Kjøpte alle aksjene i Nordbohus
Transaksjoner
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Har solgt boliger for en halv milliard
Bolig
Mener NRK vil spare stort på å flytte til Lillestrøm
Utvikling
Newsec-eier casher inn på proptech-salg
Tech
Forventer 300 mill for næringseiendommer (+)
Aktuelt

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.