Biltemas varesortiment er i stor grad basert på volumvarehandel og plasskrevende varer.

Vil bygge stort varehus ved Ikea

Biltema har planer om et eget varehus på nesten 20.000 kvadratmeter like ved Ikea på Furuset.

Publisert

Buffin Real Estate Norway AS, som eies av Biltema Holding B.v., har søkt om rammetillatelse for oppføring av et nybygg for Biltema i Strømsveien 319 i Oslo. Det førstnevnte konsernet har som formål å eie, utvikle og drifte eiendommer som i hovedsak leies ut til Biltema Norge.

– Biltema Norge har 61 varehus i Norge, og ønsker å etablere seg med nytt varehus på Strømsveien 319. Selskapets varesortiment er i stor grad basert på «volumvarehandel» og plasskrevende varer, som krever store bygningsvolum og god parkeringsdekning, påpekes det i søknaden.

De siste årene har Biltema satset spesielt på handelssortimentet innenfor byggevarer, verktøy, maskiner og økende grad av utstyr innenfor proffmarkedet. Dette er varer som i stor grad er plasskrevende.

I søknaden oppgis et tillatt maksimum bruttoareal på 19.500 kvadratmeter. Bruksareal for forretning er på 12.470 kvadratmeter.

Bygget oppføres i tre etasjer over bakken og to etasjer under bakken. Det vil ha maks kotehøyde på 143 meter. I byggets underetasjer 1 og 2 innomhus er det tilrettelagt for ca. 225 parkeringsplasser.

Hovedinngangen er plassert i sørvest med adkomst fra Strømsveien. Det etableres en forplass i forbindelse med hovedinngangen.

– Byggeriet utføres i hovedsak i materialer av stål, betong, glass og platekledning. Valg av farge og materialbruk er med på å bryte opp en ellers stor bygningsmasse. Vi mener bygget er godt tilpasset tilsvarende bygg i området med omtrent samme form, størrelse og materialbruk. IKEA, som ligger like sørvest, er bygget i 3-4 etasjer, og har en fasade med bruk av en platekledning, skriver Kristiansen & Selmer-Olsen Sivilarkitekter til Plan- og bygningsetaten på vegne av Buffin Real Estate Norway.

Administrerende direktør Erik Heiberg i Buffin Real Estate Norway henviser til Biltema-sjef Knut Svenningsen når det gjelder denne eiendommen. Det lyktes imidlertid ikke Estate Nyheter å få kontakt med Svenningsen onsdag.

Buffin Real Estate Norway eier ca. 20 av de 61 eiendommene hvor Biltema er lokalisert i Norge. I selskapets årsregnskap for 2016 har eiendommene en bokført verdi på 847,5 millioner kroner. Heiberg forteller at det ikke gjennomføres verdivurderinger av eiendommene.

Powered by Labrador CMS