Nyheter

Tine-eiendommen solgt

Tine-eiendommen i Bergen er solgt, men hvem som er kjøperen er foreløpig hemmelig.

Tine-eiendommen på Minde vil bli boliger.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

– Kontrakten er signert, men både kjøper og selger har styreforbehold. Før de to styrene har godkjent transaksjonen kommer vi ikke til å si noe rundt hvem som er kjøper, sier eiendomssjef hos Tine SA, Geir Skuterud.

En av de store?

Tine-eiendommen på Minde ligger i et av byens største utviklingsområder. Her skal det i løpet av noen tiår utvikles en helt ny bydel med både boliger og kontorarbeidsplasser. Samlet åpner reguleringsplanen opp for 400.000 kvadratmeter med næring og 1200 nye boliger. Eiendommen til Tine ligger midt i dette området.

Reguleringsplanen for den konkrete eiendommen anslår en bebyggelse på mellom 78.000 og 104.000 kvadratmeter. Områder er regulert til sentrumsformål, noe som innebærer en betydelig boligandel. Reguleringen sier minimum 20 prosent bolig, minimum 30 prosent næring og maks 20 prosent forretning. Det gis imidlertid mulighet for økt bolig andel.

Det ligger i kortene at det trolig er en av de store boligutviklerne som er kjøper. Estate Nyheter kjenner til at Obos, Selvaag, Skanska, NCC og Veidekke, samt flere andre store boligutviklere har vist interesse for eiendommen.

– De som har kjøpt er en aktør som overtar forpliktelsene i reguleringsplanen. Det blir spennende å se hvem det er, sier en hemmelighetsfull eiendomssjef.

God interesse

I februar la Tine eiendommen ut for salg. Det var Cushman & Wakefield som fikk i oppdrag å selge utviklingseiendommen. Skuterud forteller at interessen for eiendommen har vært bra.

– Det er flere aktører som tydeligvis har en interesse for Bergen. Kommunen i Bergen har jo vært ganske tydelig på hvor de ønsker videre utvikling og hvor de ikke ønsker det. Vår eiendom ligger i et område hvor utvikling er ønsket, og det har nok gjort sitt til at flere har vurdert denne eiendommen, sier Skuterud, som legger til at i et slikt perspektiv så har prispotensialet vært positivt.

– Hva eiendommen har blitt solgt for kan jeg imidlertid ikke si noe om nå, men prismodellen som ligger til grunn for prisen baserer seg på fremtidig utvikling. Vi er fornøyd med denne modellen, sier Skuterud.

Over 250 millioner kroner?

Selv om Skuterud ikke vi si noe om prisen, så er det selvfølgelig mulig å spekulere litt. I fjor ble BIR-eiendommen i det samme området solgt. Den hadde en kvadratmeterpris på cirka 10.000 kroner. Det samme hadde NRK-eiendommen som ble solgt for noen år siden. Dersom Tine-eiendommen verdivurderes noen lunde likt, så vil den ha en pris på rundt 262 millioner kroner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Unge som tenker nytt: Fra storkjøp til brukeropplevelser (+)
Karriere
KLP Eiendom kjøper stort i København
Transaksjoner
Selvaag Eiendom styrker utviklingsavdelingen
Karriere
Passerer milliarden i sommer
Bolig
Slipper 161 nye leiligheter i markedet
Bolig
Estate PLUSS gir deg tilgang til vår nye
Estate Magasin DIGITAL med egen APP
Estate Magasin på telefon,
tablet eller laptop?
Bestill Estate PLUSS her
Hyttekapper i kolonihage frikjent i Oslo tingrett
Juss
Braathen øker stort i kontor som service
Transaksjoner
Kommunen selger 82 mål til 700 boliger (+)
Transaksjoner
Ny sjef i Veidekke
Karriere