Nyheter

Tine-eiendommen solgt

Tine-eiendommen i Bergen er solgt, men hvem som er kjøperen er foreløpig hemmelig.

Tine-eiendommen på Minde vil bli boliger.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

– Kontrakten er signert, men både kjøper og selger har styreforbehold. Før de to styrene har godkjent transaksjonen kommer vi ikke til å si noe rundt hvem som er kjøper, sier eiendomssjef hos Tine SA, Geir Skuterud.

En av de store?

Tine-eiendommen på Minde ligger i et av byens største utviklingsområder. Her skal det i løpet av noen tiår utvikles en helt ny bydel med både boliger og kontorarbeidsplasser. Samlet åpner reguleringsplanen opp for 400.000 kvadratmeter med næring og 1200 nye boliger. Eiendommen til Tine ligger midt i dette området.

Reguleringsplanen for den konkrete eiendommen anslår en bebyggelse på mellom 78.000 og 104.000 kvadratmeter. Områder er regulert til sentrumsformål, noe som innebærer en betydelig boligandel. Reguleringen sier minimum 20 prosent bolig, minimum 30 prosent næring og maks 20 prosent forretning. Det gis imidlertid mulighet for økt bolig andel.

Det ligger i kortene at det trolig er en av de store boligutviklerne som er kjøper. Estate Nyheter kjenner til at Obos, Selvaag, Skanska, NCC og Veidekke, samt flere andre store boligutviklere har vist interesse for eiendommen.

– De som har kjøpt er en aktør som overtar forpliktelsene i reguleringsplanen. Det blir spennende å se hvem det er, sier en hemmelighetsfull eiendomssjef.

God interesse

I februar la Tine eiendommen ut for salg. Det var Cushman & Wakefield som fikk i oppdrag å selge utviklingseiendommen. Skuterud forteller at interessen for eiendommen har vært bra.

– Det er flere aktører som tydeligvis har en interesse for Bergen. Kommunen i Bergen har jo vært ganske tydelig på hvor de ønsker videre utvikling og hvor de ikke ønsker det. Vår eiendom ligger i et område hvor utvikling er ønsket, og det har nok gjort sitt til at flere har vurdert denne eiendommen, sier Skuterud, som legger til at i et slikt perspektiv så har prispotensialet vært positivt.

– Hva eiendommen har blitt solgt for kan jeg imidlertid ikke si noe om nå, men prismodellen som ligger til grunn for prisen baserer seg på fremtidig utvikling. Vi er fornøyd med denne modellen, sier Skuterud.

Over 250 millioner kroner?

Selv om Skuterud ikke vi si noe om prisen, så er det selvfølgelig mulig å spekulere litt. I fjor ble BIR-eiendommen i det samme området solgt. Den hadde en kvadratmeterpris på cirka 10.000 kroner. Det samme hadde NRK-eiendommen som ble solgt for noen år siden. Dersom Tine-eiendommen verdivurderes noen lunde likt, så vil den ha en pris på rundt 262 millioner kroner.

Mener NRK vil spare stort på å flytte til Lillestrøm
Utvikling
Newsec-eier casher inn på proptech-salg
Tech
Forventer 300 mill for næringseiendommer (+)
Aktuelt
Bare 2013 er dårligere enn i år
Bolig
Forlanger 100 mill for gammel bygård (+)
Transaksjoner
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Vil være med på veksten
Aktuelt
Satser millioner på godt boområde (+)
Bolig
Nytt sviende tap for boligutvikler (+)
Analyse
Utleiers ABC – Del 27 – Særlige bestemmelser
Juss

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.