Nyheter

Skeptisk til storprosjekt på Ensjø

Plan- og bygningsetaten vil ha mindre dominerende bebyggelse for Ferd Eiendoms boligplaner i Ensjøveien 3-5.

Ferd Eiendom vil bygge 198 boliger i Ensjøveien 3-5, mens PBE vil ha 145 boliger.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Ferd Eiendom er i full gang med å regulere et boligprosjekt i Ensjøveien 3-5. Målet er å bygge rundt 200 leiligheter på tomten, som nå er regulert til industri. Ferd Eiendoms forslag innebærer boligbygg på fra fire til ti etasjer. Den foreslåtte utnyttelsen er 16 700 kvadratmeter.

Det nye prosjektet blir naboen til Tiedemannsbyen, der Ferd Eiendom er i gang med byggingen av 1400 boliger. I Ensjøveien 3-5 vil Ferd bygge mer enn planprogrammet tillater. Plan- og bygningsetaten (PBE) er ikke begeistret for planene. PBE anbefaler ikke planforslaget fordi «foreslått bebyggelse blir for dominerende og ikke bidrar til ønsket bymessighet på Ensjø». Etaten fremmer alternativ med lavere høyder og bebyggelsesstruktur i tråd med overordnede føringer for området.

PBEs forslag

Plan- og bygningsetaten foreslår at det utvikles 12 180 kvadratmeter boareal. Det gir 145 boenheter. Plan- og bygningsetatens forslag følger ifølge PBE opp overordnede planer vedrørende høyde, utnyttelse og plassering av bebyggelsen. «Bebyggelsen er plassert ut mot Ensjøveien med næring i 1. etasje og bygger opp under Ensjøveien som hovedgate gjennom området med bymessige kvaliteter. Høyder er tilpasset omkringliggende bebyggelse og tar hensyn til bevaringsverdiene ved Tøyen trafo og Kampen park. Torget ved Ensjøveien er utformet som et tydelig byrom, og ivaretar Søndre Tverrforbindelse som allment tilgjengelig. Plasseringen av torget i tilknytning til Turvei D2 styrker sammenhengen i de offentlige forbindelsene i området», skriver etaten om sitt forslag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Unge som tenker nytt: Fra storkjøp til brukeropplevelser (+)
Karriere
KLP Eiendom kjøper stort i København
Transaksjoner
Selvaag Eiendom styrker utviklingsavdelingen
Karriere
Passerer milliarden i sommer
Bolig
Slipper 161 nye leiligheter i markedet
Bolig
Ser du hele bildet i eiendom?
Estate PLUSS gir deg tilgang til alt!
Nye PLUSS artikler hver dag,
bestill Estate PLUSS her
Hyttekapper i kolonihage frikjent i Oslo tingrett
Juss
Braathen øker stort i kontor som service
Transaksjoner
Kommunen selger 82 mål til 700 boliger (+)
Transaksjoner
Ny sjef i Veidekke
Karriere