Nyheter

Ambassadesalget i gang

CBRE har nå startet arbeidet med å selge den amerikanske ambassaden. Interessen er stor.

Den amerikanske ambassaden. (Foto: Fredrik Hansson/fhfotodrone.com)
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Sist uke gikk eiendomsrådgiveren CBRE ut i markedet med en teaser for salget av eiendommen til den amerikanske ambassaden i Henrik Ibsens gate 48. Eiendommen markedsføres bredt hos både norske og internasjonale investorer.

– Det er en unik eiendom med historisk sus og perfekt beliggenhet. Det er stor pågang fra ulike aktører. Interessen kommer fra flere typer kjøpere, blant annet norske og internasjonale eiendomsutviklere, private investorer og større eiendomsselskap, sier seniordirektør Hans-Christian Birkedal i CBRE Capital Markets til Estate Nyheter.

Han ønsker ikke si noe om hva som forventes av salgssum eller hva eiendommen kan gi av leieinntekter. Bygget er på 6022 kvadratmeter fordelt på fire etasjer og kjeller.

– En ny eier må påregne å renovere bygget, og må også forholde seg til at Riksantikvaren har tanker om byggets bevaringsverdige sider. Vi er likevel sikre på at bygget vil være meget attraktivt for en fremtidig bruker og oppnå leienivåer i særklasse grunnet sin egenart. Det er den kjøperen som i størst grad ser dette potensialet som trolig ender med tilslaget, sier Birkedal.

Ifølge CBRE, som fikk salgsoppdraget i begynnelsen av oktober i fjor, vil det bli indikativ budgivning i begynnelsen av mai. Interessenter kan få se eiendommen i slutten av måneden, og så blir det en andre runde med bud i begynnelsen av juni.

Eiendommen sto ferdig bygd i 1959. Den ble tegnet av den verdenskjente finsk-amerikanske arkitekten Eero Saarinen.

Foto: Fredrik Hansson/fhfotodrone.com

Saarinen har blant annet tegnet General Motors Technical Center i Warren i Michigan og den amerikanske ambassaden i London. Den amerikanske ambassaden i Oslo er regnet som en av Saarinens mest kjente bygg utenfor USA.

 

 

 

 

 

 

Foto: Fredrik Hansson/fhfotodrone.com

 

 

Foto: Fredrik Hansson/fhfotodrone.com
Dårligste siden 2014
Bolig
Ser svært alvorlig på saken (+)
Analyse
Vil utvide kjøpesenter med boliger
Utvikling
Skal drive restaurantene i Munchmuseet (+)
Aktuelt
Boligøya er verdt to milliarder kroner (+)
Bolig
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
Utleiers ABC – Del 31 – Sted, dato og signatur
Juss
Sammen for å løfte sentrum (+)
Utvikling
Blir partner i DARK
Karriere
Tar omkamp etter å ha blitt dømt til å betale 40 millioner
Bolig

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.