Nyheter

Sentervekst på to milliarder

Omsetningstallene for 2016 viser at det var et bra år for norske og svenske kjøpesentre i Olav Thon Gruppen.

ØKT OMSETNING: Omsetningen i Olav Thons kjøpesentre var høyere i fjor enn i 2015.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Omsetningstallene for 2016 viser at det var et bra år for norske og svenske kjøpesentre i Olav Thon Gruppen.

Ved årsskiftet hadde Olav Thon Gruppen 100 kjøpesentre i Norge, og av disse er 71 hel- eller deleide. De resterende 29 sentrene forvaltes av gruppen. I 2016 drev konsernet 7 av de 10 største kjøpesentrene i Norge, og 9 av de 15 største.

Les også: Økt julehandel i 2016 sammenlignet med 2015

Økning på 3,0%
Totalomsetningen i Norge oppnådde en økning på ca. 3,0 %, tilsvarende 1.960 millioner kroner fra 2015 og endte på totalt 66.284 millioner kroner. Korrigert for utvidelser og sentre under ombygging, anslås økningen på sammenlignbare arealer å være ca. 2,7 %.

– Kjøpesenteromsetningen hadde en litt treg start i 2016, men har i årets tre siste kvartal utviklet seg jevnt over positivt, sier konserndirektør for eiendom i Olav Thon Gruppen, Tron Harald Bjerke.

Les også: Thon vil ha flere butikker på svenskegrensen

Julehandelen økte i 2016
Handelen i desember, julehandelen, økte med 1,9 %. Tallene var svake for første del av desember, etter en svært god avslutning på november som i stor grad skyldes Black Friday-handelen. Økningen i november var 8,4 %. Dette gir en gjennomsnittlig økning for november og desember på 4,4 %.

– Norsk økonomi har også i 2016 svekket seg videre som følge av fortsatt lav oljepris. Arbeidsledigheten er fortsatt nokså høy og folk flest er mer usikker på sin egen fremtidige økonomi da også teknologiendringer har medført en nedgang i antall arbeidsplasser i mange bransjer over hele Norge, sier Bjerke før han legger til:

– Til tross for dette, så har ikke norsk detaljhandel vært særlig påvirket. I tidligere år med svak norsk økonomi og usikkerhet, har vi heller ikke sett svekkelser i detaljhandelen. Vi ser derfor for oss en forsiktig positiv utvikling i norsk detaljhandel i 2017, sier konserndirektøren.

Les også: Gråvær gir gulltider for kjøpesentrene

Skjerpet tidsfrist for inngåelse av justeringsavtaler
Juss
Ringnes og Sundt på tysk hotellraid
Aktuelt
Byen får et helt nytt sentrumskvartal
Utvikling
Dømt for å ha overført millionbeløp til seg selv (+)
Analyse
Har de mest fornøyde leietakerne
Aktuelt
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
Storhandel i Trøndelag
Transaksjoner
CapMan oppgraderer sentralt i Oslo (+)
Utvikling
Ansetter med tanke på samfunnsansvar
Karriere
Utleiers ABC – Del 24 – Tinglysning og pantsettelse
Juss

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.