Nyheter

– Stadig flere investerer i utleieboliger

- Vi har større oppdragsinngang enn noensinne, sier administrerende direktør for Utleiemegleren, Vibecke Lyse Augdal.

KJØPER FOR UTLEIE: - Vårt inntrykk er at stadig flere investerer i utleieboliger, sier Vibecke Lyse Augdal, administrerende direktør for Utleiemegleren.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

– Lavt rentenivå og høy nettoavkastning gjør det interessant å investere til tross for høye priser.
Spesielt områder som Løren, Hasle og Økern tiltrekker seg små og store investorer som kjøper bolig for utleie, sier Vibecke Lyse Augdal i Utleiemegleren.

Les også: Sterk leieprisvekst i april

Stor etterspørsel i Oslo
– Vi merker massiv etterspørsel og det er stort oppmøte på visningene i Oslo. Sommeren er høysesong og vi forventer økt pågang av leietakere i månedene fremover, sier daglig leder for Utleiemegleren Frogner, Geir Skogheim.

Siste utleieprisoversikt fra Utleiemegleren for mai 2016 viser at det nå i snitt koster 8 572 kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 0,8 prosent.

I snitt kostet det 11 570 kroner å leie en 2-roms leilighet i Oslo i mai 2016. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 1,3 prosent.

En 3-roms leilighet i Oslo koster nå i snitt 14 509 kroner å leie i måneden. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 1,2 prosent.

Les også: Boligleieprisene i Oslo sank i mars
Asker og Bærum
I snitt kostet det 11 000 kroner å leie en 2-roms leilighet i Asker og Bærum i mai 2016, dette er en nedgang på 0,8 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 4,5 prosent.

– Lysaker Brygge er et spesielt attraktivt område og vi leier nå ut 4-roms toppleiligheter med sjøutsikt for 24 000 – 25 000 kroner per måned. Vi opplever nå større etterspørsel etter litt større og dyrere boliger i sentrale områder, særlig i prisklassen 20 000 – 30 000 kroner per måned, sier daglig leder for Utleiemegleren Asker og Bærum, Tom Anders Andersen.

Romerike
På Romerike holdt leieprisene seg stabile i mai med stor aktivitet på leiemarkedet, både fra leietakere og investorer.

– Det er stor utbygging på Romerike og interessen er spesielt stor for Jessheim og Lørenskog, sier fungerende daglig leder for Utleiemegleren Romerike, Trond Ausen.

I snitt kostet det 9 684 kroner å leie en 2-roms leilighet på Romerike i mai 2016, dette er den samme snittprisen som i april. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 2,1 prosent.

Bergen
I Bergen holdt leieprisene seg stabile i mai. I snitt kostet det 10 433 kroner å leie en 2-roms leilighet og 13 600 kroner å leie en 3-roms leilighet i Bergen i mai 2016.

– Leieprisene i Bergen har flatet ut siden sommeren 2014, men vi har ikke opplevd noen betydelig nedgang, sier daglig leder for Utleiemegleren Bergen, Eirik Hove.

– Etter to svært hektiske måneder på leiemarkedet i Bergen i mars og april, har etterspørselen etter utleieboliger avtatt noe i mai og det er nå over 900 boliger til leie i Bergen på finn.no, sier han.

– Nå er vi imidlertid på full fart inn i høysesongen og studentenes inntog fører til høy temperatur på leiemarkedet i Bergen de neste 3-4 månedene. Vi forventer den aller mest hektiske perioden fra midten av juli og frem til september, sier Hove.

Les også: – Dette blir Oslos råeste leiligheter

Stavanger
I Stavanger har snittleien for 2-roms gått til dels kraftig ned. I snitt kostet det 8 234 kroner å leie en 2-roms leilighet i Stavanger i mai 2016. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 18,4 prosent.

– Utbudet av 2-roms har i mai vært større enn etterspørselen, sier daglig leder for Utleiemegleren Stavanger, Eirik Hauge.

I snitt kostet det 11 277 kroner å leie en 3-roms leilighet i Stavanger i mai 2016. Dette er en oppgang på 4,9 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 2,5 prosent.

– Snittleie for 3-roms har derimot gått opp, og det oppnås også gode leiepriser for moderne eneboliger i de attraktive områdene. Vår generelle betraktning er at leieprisene er i ferd med å stabilisere seg etter et kraftig fall fra toppen i 2012/13, sier Hauge.

Drammen
I Drammen økte leieprisene svakt i mai. I snitt kostet det 9 640 kroner å leie en 2-roms leilighet og 10 500 kroner å leie en 3-roms leilighet i Drammen i mai 2016.

Les også: Dette har gitt høyere eiendomsverdi
Trondheim
I Trondheim gikk leieprisene noe ned i mai.

I snitt kostet det 9 527 kroner å leie en 2-roms leilighet og 13 166 kroner å leie en 3-roms leilighet i Trondheim i mai 2016.

– Sentrumsnære leiligheter med god standard oppnår gode leiepriser, men leiligheter med dårligere standard må gå vesentlig ned i pris, sier daglig leder for Utleiemegleren Trondheim, Solveig Hjallen Moan.

Les også: Enklere å bygge om og leie ut

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Unge som tenker nytt: Fra storkjøp til brukeropplevelser (+)
Karriere
KLP Eiendom kjøper stort i København
Transaksjoner
Selvaag Eiendom styrker utviklingsavdelingen
Karriere
Passerer milliarden i sommer
Bolig
Slipper 161 nye leiligheter i markedet
Bolig
Estate PLUSS gir deg tilgang til alt!
Mer enn 23.600 artikler tilbake til 1996
Lag ditt personlige arkiv i dag,
bestill Estate PLUSS her
Hyttekapper i kolonihage frikjent i Oslo tingrett
Juss
Braathen øker stort i kontor som service
Transaksjoner
Kommunen selger 82 mål til 700 boliger (+)
Transaksjoner
Ny sjef i Veidekke
Karriere