ALDERSGRENSE: For å bli medlem i Ung i Næringseiendom må man være 35 år eller yngre. - De som er eldre, har som regel opparbeidet seg et godt nettverk, mener initiativtakerne Henrik Rudene Taubøll og Salman Saeed.

Har passert 500 medlemmer

I løpet av et drøyt år har foreningen Ung i Næringseiendom fått over 500 medlemmer og blitt en aktør som bransjen har fått øynene opp for. Sosiale medier har vært nøkkelen til den raske veksten.

Publisert Sist oppdatert

Henrik Rudene Taubøll hadde jobbet som advokatfullmektig i BA-HR i 2 år da han møtte investment mananger Salman Saeed i Linstow i forbindelse med et foredrag i 2014. Selv om Taubøll jobbet med eiendom, kjente han praktisk talt ingen i bransjen.

Han og Saeed snakket om at det burde finnes et fora for unge i bransjen, og kort tid etter møttes personene som senere utgjorde det første styret i Ung i Næringseiendom, på en torsdagspils.

Les også: Disse vil du se mer av

Bygger nettverk– Vi opprettet en LinkedIn-gruppe og en Facebook-gruppe, og så ballet det på seg. Jeg visste ikke at det var så mange unge som jobber i eiendomsbransjen, sier Taubøll.

I dag teller foreningen over 500 medlemmer, som alle er 35 år eller yngre. Eldre personer får ikke innpass i foreningen.

– Vi tenker at de som er over 35 år, som regel har opparbeidet seg et godt nettverk, derfor er aldersgrensen viktig. Ung i Næringseiendom skal ikke være en festgreie, men en nøytral og faglig arena hvor man kan utveksle erfaringer og bygge nettverk, sier han.

Fulltegnet på 1,5 minuttDette er altså forumet hvor det å være ung har forrang foran alder og erfaring.  Hovedaktiviteten er å gjennomføre fire faglige treff i året, som finansieres gjennom bidrag fra ulike aktører i bransjen. I 2016 planlegges det også en studietur til Riga for å få impulser fra andre eiendomsfaglige miljøer.

I oktober ble et arrangement fulltegnet med 120 deltakere i løpet av 1 minutt og 30 sekunder. I tillegg stod 80 personer på venteliste. Det siste arrangementet, som ble arrangert i januar, ble fulltegnet på enda kortere tid.

Ydmyke over responsen– Vi er ydmyke over all responsen vi har fått, og vi er veldig opptatt av å tilpasse det faglige til aldersgruppen. Samtidig har vi respekt for at medlemmene har ulik bakgrunn og jobber innen forskjellige fagfelt, derfor må vi ha interessante temaer som treffer alle, sier Saeed.

Alle faglige treff inkluderer en markedsoppdatering.

– Som ung advokatfullmektig hadde jeg aldri vært med på markedspresentasjoner før, og det gjelder mange unge i eiendomsbransjen, mener Taubøll.

Les også: Mange vil inn i bransjen

Stort mangfoldSaeed forteller at det er et stort mangfold blant medlemmene i Ung i Næringseiendom. Både eiendomsinvestorer, eiendomsutviklere, næringsmeglere, transaksjonsmeglere, investorer, juridiske rådgivere, tekniske rådgivere, finansielle rådgivere, investeringsbanker, syndikeringsaktører, myndigheter og mediehus er representert.

– Til tross for den unge alderen er det et høyt seniornivå blant medlemmene. Flere er direktører, partnere og andre beslutningstakere, sier Saeed.

Mange søkere får neiHan mener at foreningen nå går fra nybrottsfase til etableringsfase.

– Vi har kommet dit at de fleste i bransjen kjenner til Ung i Næringseiendom. Nå skal vi fremme oss utad og vise at vi er relevante, sier han.Samtidig er det nå flere som søker medlemskap som får nei enn ja. Alle medlemmene må ha sitt daglige virke i en virksomhet som er relatert til næringseiendom.

40 prosent kvinnerSaeed er også glad for at 40 prosent av medlemsmassen er kvinner.

– Det var en av medlemmene som sa at han aldri før hadde møtt en kvinne som jobbet i næringseiendom. Generelt er det også svært få kvinner å se på ulike arrangementer i bransjen sier han og fortsetter:

– Vi driver ikke med kvotering, men samtidig blir det stadig flere kvinner som jobber med næringseiendom. Vi ønsker at foreningen skal være et speilbilde av hvordan virkeligheten er.

Les også: – En ny tid i eiendom

Fotball og golfI fjor høst kom det også en henvendelse fra et medlem, som lurte på om de kunne spille fotball sammen.

– Det er akkurat slik vi ønsker at foreningen skal fungere; at medlemmene selv tar initiativ til ulike aktiviteter. Nå spiller vi fotball fast én gang i uken, og deltok i Facilius Cup, som vi for øvrig vant, smiler Saeed.

Foreningen stiller også med eget lag i Holmenkollstafetten. I tillegg er en av medlemmene i full sving med å planlegge en egen golfturnering.

 

Powered by Labrador CMS