Nyhter

– Gode marginer og godt salg

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

I andre kvartal 2014 hadde Selvaag Bolig driftsinntekter (NGAAP) på 830,5 millioner kroner, opp fra 593,5 millioner kroner samme periode i fjor. EBITDA-resultatet endte på 121 millioner kroner, mot 90,7 millioner kroner i andre kvartal 2013, tilsvarende en margin på henholdsvis 14,6 og 15,3 prosent. 

Les også: – Staten må prioritere kollektivutbygging i Oslo

 – Vi leverer gode marginer på prosjekter under bygging, og har truffet svært godt med prosjektene våre både når det gjelder beliggenhet, pris og boligtype, sier administrerende direktør Baard Schumann i forbindelse med fremleggelsen av tallene.

– Nyboligsalget tok seg betraktelig opp i andre kvartal og ved utgangen av kvartalet lå vi foran salgsbudsjettet. Alt ligger til rette for at vi når våre mål for 2014, sier Schumann.

Les også: – Bygg høyere og tettere

Les også: Pokersjanse kan gi storgevinst

Selvaag Bolig igangsatte bygging av 197 boliger i løpet av kvartalet, mot 284 boliger i samme periode i fjor. Ved utgangen av perioden hadde selskapet 1 418 boliger (1 131) under bygging med en samlet salgsverdi på omlag 5,2 milliarder kroner (4,2). Ved utgangen av kvartalet hadde selskapet 17 ferdigstilte boliger som ikke var solgt. På samme tidspunkt i fjor hadde Selvaag 23 usolgte boliger.

Ved utgangen av andre kvartal var 76 prosent av boligene som er under bygging solgt, sammenlignet med 83 prosent i samme periode i fjor. 

Les også: Eplehageutbygger har tjent 258 millioner på fem år

Ettersom solgte boliger inntektsføres først ved overlevering, representerer beholdningen av solgte boliger betydelige verdier for Selvaag Bolig fremover. IFRS-resultatet for andre kvartal 2014 var godt som følge av et høyt antall overleveringer i perioden, påpeker selskapet.

Inntektene for overleverte boliger i henhold til IFRS-rapporteringen endte på 809,5 millioner kroner (620,9), og EBITDA-resultatet på 100,2 millioner kroner (94,3), tilsvarende en margin på 12,4 prosent (15,2).  

Les også: Ja til mindre leiligheter

Les også: Bolig knuser næringseiendom

Les også: – Boligprisutviklingen gir grunn til bekymring

 

Hotell-MVA blir redusert (+)
Juss
Skal bygge 44 leiligheter for 105 mill
Bolig
UtviklingsABC – Del 8 – Særlig om konsesjon og eiendomsutvikling (+)
Juss
Blodrøde tall i mars
Aktuelt
Får 125 mill for å holde aktiviteten opp
Aktuelt
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
En skrell som tar livet av mange aktører
Aktuelt
Gladmelding om betalingsutsettelse og mva (+)
Juss
Kjøper 2000 boliger i Nederland
Transaksjoner
Vika Project Finance kjøper i Drammen (+)
Transaksjoner

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.