Vil konvertere fra næring til bolig

Publisert Sist oppdatert

Ombygging av næringslokaler til boliger er et velkjent tema i Oslo, og nå lanseres store konverteringsplaner i Asker. Det er Aberdeen som legger frem storstilte planer for ombygging av den såkalte ABB-eiendommen i Bergerveien i Asker, skriver Budstikka.

Tomt fradelesABB solgte Bergerveien til Aberdeen Eiendomsfond II i mai i fjor. Aberdeen er nå i ferd med å fradele en tomt på om lag 50.000 kvadratmeter i Bergerveien, som skal selges til en profesjonell boligutvikler.

Les også: Behov for 10.000 nye boliger i Asker og Bærum

Les også: Veidekke og Rema satser sammen

Selve ABB-bygget er båndlagt frem til 2023, etter at leiekontrakten med ABB nylig ble forlenget til 2023. Etter dette er planen å føre opp boliger der fabrikkbygget ligger i dag.

Skissene fra Aberdeen viser 600 nye leiligheter i blokker, rekkehus og firemannsboliger. Aberdeen er langt fra alene med lignende planer. En oversikt i Budstikka viser at en rekke grunneiere har større og mindre planer for utvikling av boliger i området.

Les også: Bygg for milliarder langs E18 må rives

Full støtteOg byggeplanene får bred støtte i kommunen. I slutten av januar ble den nye kommunedelplanen for Holmen-Slependen vedtatt i kommunestyret i Asker. Kommunedelplanen åpner for fortetting av om lag 2000 nye boliger gjennom fortetting, ombygging av kontorbygg og omdisponering av næringseiendom.

Powered by Labrador CMS