Etter signeringen: Konsernsjef i COWI, Lars-Peter Søbye og adm.dir. i Arkitema Archotects Peter Hartmann Berg. Foto: Jonas Dackås Steene

COWI med storkjøp

COWI kjøper Danmarks største arkitektselskap for tresifret millionbeløp.

Publisert Sist oppdatert

Dermed rykker den rådgivende ingeniørbedriften opp i toppen av den nordiske superligaen. Målet ved kjøpet av Arkitema Architects er å levere bedre, vakrere og mer sammenhengende løsninger innenfor byutvikling, bokvalitet, klima og bærekraft.

– 1 pluss 1 blir 3 i denne handelen. Vi har allerede hver for oss ledende posisjoner i markedet, men sammen kan vi spille hverandre enda bedre og levere innovative og integrerte løsninger av høy kvalitet til kundene. Dessuten åpner kjøpet opp for nye utviklingsmuligheter for medarbeiderne våre, sier konsernsjef i COWI Lars-Peter Søbye.

COWI har i dag 6700 medarbeidere og får fra nyttår 550 nye arkitektkollegaer inn i selskapet sitt som en selvstendig forretningsenhet.

Adm. direktør Peter Hartmann Berg i Arkitema Architects er fornøyd med avtalen

– Med COWI får vi en sterk eier som kan åpne nye markeder for oss og være med å utvikle virksomheten. Samtidig beholder vi vår sterke merkevare og virksomhetskultur. Vi gleder oss til å presentere alle de nye mulighetene for våre kunder og medarbeidere.

Konsernsjef hos COWI Lars-Peter Søby begrunner særlig oppkjøpet med kundenes krav til helhetlige løsninger, samt de globale megatrendene som gir nye utfordringer og muligheter:

– De globale megatrendene, og særlig behovet for bærekraft, stiller stadig høyere krav til de løsningene vi skal levere. Kjøpet gjør at vi i enda større grad kan levere hele paletten av både teknikk og design i én helhetlig leveranse med et høyt kvalitetsnivå.

Powered by Labrador CMS