Estate Nyheter

NYHETER – NORGE

WeWork spiller en viktig rolle i London. Foto: WeWork.

WeWork: Delemodellen gir økonomien et løft

WeWork og konsulentselskapet CEBR hevder at WeWorks modell for «kontor som service» er blitt en faktor å regne med i økonomien i London.

Dag-Jørgen Saltnes

tirsdag 6. november 2018 4:00 (Oppdatert 5. november 2018 21:57)FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Coworking og såkalt shared space (kontor som service) har tatt helt av i Storbritannia. Estate Nyheter har tidligere skrevet om WeWork, som er den kontorleietakeren som siden 2012 har signert flest leiekontrakter i sentrale London. Ifølge Forbes opererer WeWork nå hele 39 sentre i London. Selskapet har 600 ansatte og mer enn 35 000 medlemmer i sine lokaler. Dermed har WeWork blitt en viktig spiller i Storbritannias startup-scene.

Les også: Analytiker advarer mot WeWork

Ifølge Forbes, som siterer en rapport fra Centre for Economic and Business Research (CEBR), lagd på oppdrag fra WeWork, hevdes det at WeWork ikke bare er en tilbyder av kontorareal, men også en katalysator for økonomisk vekst. Nina Skero, head of macroeconomics i CEBR, uttaler til Forbes at deres rapport er delt i tre: WeWorks rolle i suksessen til leietakerne/medlemmene, hvilken effekt fasilitetene til WeWork har for selskaper i nærheten og en analyse av fordelene som kommer ut fra den bredere økonomien i London. Og CEBR konkluderer med at effektene fra kontor som service er håndfaste og positive.

– Vår analyse viser hvordan arbeidsmiljø som legger opp til samarbeid kan gi en økonomisk ringer i vannet-effekt som støtter den lokale økonomiske utviklingen og en bys utvikling, sier Skero ifølge Forbes.

CEBR fant at selskaper vokser raskere etter å ha blitt en del av WeWorks shared spaces. Basert på intervjuer med WeWork-medlemmer, fant konsulentene i CEBR at 34 prosent økte inntektene etter at de flyttet inn i noen av WeWorks klolaler. 81 prosent ga WeWork kreditt for å hjelpe dem med å øke produktiviteten. Forbes legger til at dette ikke burde overraske noen, da WeWork og andre tilbydere av kontor som service fokuserer på å tilby lokaler til vekstorienterte startups, og det dermed er naturlig at medlemmene klarer å øke inntekter og produktivitet.

Undersøkelsen viser også at det er en positiv korrelasjon mellom virksomheter som kontor som service og de som driver business utenfor. Blant annet er mange av medlemmene i lokalene til virksomheter som WeWork og Spaces høyt utdannede og med høye lønninger, noe som gjør at de bruker mer penger på kafeer, restauranter og annen næringsvirksomhet i nærområdet. Ifølge CEBR bruker WeWorks medlemmer tre ganger så mye penger på cafeer, restauranter og puber som den gjennomsnittlige London-innbygger. CEBR har anslått at hver ansatt som jobber i WeWorks lokaler skaper ytterligere 1,1 jobber andre steder, og at WeWorks økonomiske fotavtrykk i London er på 6,3 milliarder pund.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Estate Norge

Verktøyet som revolusjonerer boligutviklingen

Estate Play / fredag 16. november 2018

Slik blir Norges mest fremtidsrettede bygg

Estate Play / torsdag 15. november 2018

Thon får rive to bygårder (+)

Utvikling, Pluss / torsdag 15. november 2018

Stor kjøpsinteresse i Stavanger

Leiemarkedet, Transaksjoner / fredag 16. november 2018

Vant Cityprisen Rogaland 2018

Aktuelt / torsdag 15. november 2018

Slår seg sammen og blir Askers største kontoreiendomsselskap

Aktuelt / torsdag 15. november 2018

Mest leste nyheter Estate Norge
Kjempetransaksjon på FornebuKjempetransaksjon på Fornebu 12. november 2018
Flere går fra CushmanFlere går fra Cushman 13. november 2018
Syndikat kjøpte kjøpesenterSyndikat kjøpte kjøpesenter 13. november 2018

Siste nytt fra Estate Vest-Norge

Ambisiøst boligprosjekt på Nordnes

Nyheter / fredag 16. november 2018

- Det er et siktemål for et så presumtivt eksponert prosjekt i bybildet å vise ambisiøs arkitektur med forbildekvaliteter.

Vil bygge 48 leiligheter i Fana

Nyheter / torsdag 15. november 2018

TT Eiendomsutvikling AS ønsker å oppføre tre boligblokker med fem etasjer i Hamrevegen.

Storprosjekt på Kokstad

Nyheter / onsdag 14. november 2018

Brødrene Ulveseth AS vil bygge 140 leiligheter ved bybanestoppet på Kokstad.

Siste nytt fra Naringseiendom.no

Leietakere får mat fra stjernekokker

Nyheter / fredag 16. november 2018

Lava-kokkene Even Ramsvik, Stian Floer og Anders Braathen står bak selskapet som skal gi leietakerne i Haakon VIIs gate 2 restaurantmat i kantinen.

Hotellsuksess bygger ut

Nyheter / fredag 16. november 2018

To år etter åpningen må Comfort Hotel Karl Johan bygge for å møte etterspørselen.

Lagunen Storsenter utvider

Nyheter / torsdag 15. november 2018

Nå åpner senteret med 50.000 nye kvadratmeter bestående av 50 nye butikker og spisesteder.