WeWork sikrer seg stadig større arealer. Her fra selskapets lokaler i Paddington i London.

Coworking-selskap med flest leiekontrakter i London

WeWork vokser i rekordfart og er den kontorleietakeren som siden 2012 har leid mest kontorareal i sentrale London.

Publisert Sist oppdatert

Det melder den britiske finansavisen Financial Times. WeWork har ifølge Cushman & Wakefield leid over 240 000 kvadratmeter i den britiske hovedstaden siden 2012. Det har gjort at WeWork nå er en av de mest attraktive kontorleietakerne i London.

Ifølge Financial Times har WeWork sikret seg nesten dobbelt så mye areal som Google, som leide rundt 120 000 kvadratmeter de seneste fem årene. Amazon og Deutsche Bank har leid henholdsvis 93 000 og 83 000 kvadratmeter.

– Har de vunnet kampen om størrelsen? Ja, jeg tror ikke noen kan holde tritt med deres veksttakt, sier Elaine Rossall, analysesjef i Cushman & Wakefield UK til avisen.

I løpet av 2017 doblet WeWork sitt areal i London, en veksttakt som har overrasket eiendomsaktører i den britiske hovedstaden. Den senere tiden har det kommet flere konkurrenter som tilbyr såkalt shared space, og til og med tradisjonelle gårdeiere som British Land har gjort om noen av sine kontorbygg til mer fleksible formater.

Ifølge Cushman & Wakefield står nå tilbyderne av fleksible kontorlokaler for en femtedel av leiekontraktene i London sammenlignet med 8,5 prosent for ett år siden. I Storbritannia er andelen opp fra 2 prosent til 7,5 prosent. Lave inngangsbarrierer vil ifølge eiendomsrådgiveren sørge for at de store aktørene WeWork og Spaces vil møte hardere konkurranse i tiden fremover.

Blant aktørene som er på vei inn i markedet er Blackstone, som i fjor sommer kjøpte The Office Group for 500 millioner pund. Brookfield, verdens nest største forvalter av eiendomsfond, forsøkte å kjøpe Spaces-eier IWG (tidligere Regus) for 2,5 milliarder pund.

Powered by Labrador CMS