Forslagsstilleren mener den nye koblingen vil være nøkkelen som binder byen sammen.

Antyder bypark på Nylandsbrua

Plan- og bygningsetaten mener nye Galleri Oslo bør ses i sammenheng med å ta i bruk deler av Nylandsbrua som en grønn forbindelse for gående og syklende.

Publisert Sist oppdatert

I februar skrev Estate Nyheter om Benjamin Ashton, som var lei av offentlige etater som krangler bak lukkede dører om den nye bussterminalen på Oslo S. I en henvendelse til Plan- og bygningsetaten (PBE) foreslo han at Nylandsbrua ved den nåværende bussterminalen konverteres til Oslo Highline Park – en bypark med helt unike omgivelser.

– Ikke bare forlenger den grøntdraget ved Akerselva gjennom Oslo frem til havet, men Grønland – det gamle Oslo – forbindes med det nye Oslo via en grønn bro. Den nye koblingen vil være nøkkelen som binder byen sammen, skrev han til PBE.

I forbindelse med at eierne nå vurderer å rive Galleri Oslo, er det gjennomført en planforhåndskonferanse hos PBE. Der uttalte etaten blant annet at nye Galleri Oslo «bør ha en trinnvis tilnærming til ombygging av Nylandsveien, med sikte på å ta i bruk deler av dagens bro som en grønn forbindelse for gående og syklende, alà Highline i New York».

Les også: Vil tredoble Galleri Oslo

Dette er nettopp Highline i New York som Ashton viste til i henvendelsen til PBE. Han har selv studert i New York, hvor den gamle toglinjen over bakken ble gjort om til bypark.

På spørsmål fra Estate Nyheter om PBE dermed er positiv til Ashton sitt forslag om Oslo Highline Park, svarer etatens kommunikasjonsdirektør Trude Isaksen at de «ikke har så mye å si på det nåværende tidspunktet».

– Nylandsbrua og Nylandsveien inngår i flere, større planer som PBE har til behandling. Vi arbeider med en trinnvis strategi for en delvis ombygging av Nylandsveien og en gjenåpning av Akerselva ned til sporområdet på tvers av disse sakene. I tillegg vil det komme et planinitiativ fra eierne av Galleri Oslo i løpet av neste år. Utviklingen av Nylandsbrua må derfor ses i sammenheng med helheten i området og disse prosjektene, skriver Isaksen i en e-post, og fortsetter:

«For øvrig vil innspillet til Benjamin Ashton om Oslo Highline Park på Nylandsbrua  bli kommentert av oss ved oversendelse av planforslag for ny bussterminal til politisk behandling vinteren 2019.»

I New York ble en gammel toglinje, som snirkler seg gjennom Manhattans gater 10 meter over bakkeplan, omgjort til et parkområde. Dette har gitt nabolagene i området et løft, letter gangtrafikk på bakkeplan og blir brukt av flere millioner fotgjengere hvert år.

Powered by Labrador CMS