Fredrik Helmen og Jan Kjeran Kolsrud ser allerede etter nye medarbeidere til sitt prosjektutviklingsselskap SQM.

Etablerer prosjektutviklingspartner

To prosjektsjefer hoppet av fra Entra og Skanska Commercial Development og starter prosjektutviklingsselskapet SQM, spisset inn mot kontorsegmentet.

Publisert

Det var i mars at de tidligere prosjektsjefene i Entra- og Skanska Commercial Development, Fredrik Helmen og Jan Kjeran Kolsrud, etablerte SQM sammen med Montin.

– SQM skal være en prosjektutviklingspartner med spisskompetanse på kontorsegmentet i Oslo-regionen. Vi skal ta totalansvar for utvikling av kontorprosjekter fra konsept til forvaltning, sier Koldrud til Estate Nyheter.

SQM vil jobbe både for industrielle aktører som trenger ytterligere kapasitet og finansielle aktører med behov for en samarbeidspartner med prosjektutviklingskompetanse.

– Markedet responderer positivt på vår satsning. Vi ser at det er en mangel på prosjektutviklere med erfaring fra store komplekse kontorprosjekter. Vi er allerede involvert i flere spennende prosjekter og søker nå flere ansatte som kan være med å bygge opp og utvikle virksomheten videre, sier Koldrup.

Fredrik Helmen er utdannet sivilingeniør fra NTNU Bygg og har 11 års erfaring fra bygg- og eiendomsbransjen som blant annet rådgiver, prosjekteringsleder og prosjektsjef. Han har tidligere vært prosjektsjef i Entra. Der har han hatt totalansvaret for byggetrinn 2 i Fredrik Selmers vei 4, Papirbredden 3, Strømsveien 96, Universitetsgata 2 og Tordenskjolds gate 12.

Jan Kjeran Kolsrud er sivilingeniør fra NTNU Industriell økonomi. Han har 10 års erfaring fra bygg- og eiendomsbransjen. Der har han vært controller, prosjektleder og prosjektsjef. Han har tidligere vært prosjektsjef i Skanska Commercial Development og hatt totalansvar for prosjektene Tingstuveien 31, Sundtkvartalet og Workplace Oo.

Powered by Labrador CMS