Estate Nyheter

NYHETER – NORGE

John Fredriksen blir med på emisjon i Bulk Infrastructure. Foto: Scanpix/Reuters/Ints Kalnins

Fredriksen inn i Bulk Infrastructure

John Fredriksens selskap Geveran Trading går inn med ny egenkapital i Bulk Infrastructure.

Dag-Jørgen Saltnes

onsdag 20. juni 2018 10:10 (Oppdatert 20. juni 2018 15:16)FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det skriver Bulk Infrastructure i en melding til Oslo Børs. Selskapet, som har et børsnotert obligasjonslån, er pliktig til å sende meldinger til børsen som kan ha betydning for prisingen av selskapets obligasjoner.

Ifølge meldingen skal Bulk Infrastructure gjøre en emisjon på mellom 400 og 550 millioner kroner. Selskapet har fått forhåndstegninger fra Bulk Industrier (eies av CEO Peder Nærbø) og John Fredriksens Geveran Trading for minimum 400 millioner kroner.

– Vi er veldig fornøyd med å få Geveran om bord som investor i Bulk. Vi har en ambisjon om å gjøre Norge, og våre to prosjekter N01 Campus og Oslo Internet Exchange, til stor internasjonale huber for bærekraftig digital infrastruktur, sier Peder Nærbø.

Han mener Geverans enorme erfaring i de internasjonale markedene vil bli verdifullt for selskapet.

Bulk Infrastructure utvikler to store digitale infrastrukturprosjekter i Norge. Ved N01 Campus i Vennesla utvikler Bulk en datasenterpark som kan drifte opp mot 2000 MW med energi fra vannkraft. Bulk bygger også en ny internasjonal undervanns fiberkabel som går fra Kristiansand og N01 Campus til USA, Irland og Danmark. Prosjektet er en del av den transatlantiske fiberkabelen Havfrue, som er en felles prosjelt mellom Bulk, Google, Facebook og Aquacomms.

– Vi vil tilby langsiktig infrastrukturavtaler på Havfrue-kabelen til operatører og datasenter-kunder for å ta ut Norges enorme overskudd på fornybar energi til datasenterbransjen. For å oppnå kredibilitet i de internasjonale markedene og for å sikre muligheter som Havfrue med globale ledere som Google og Facebook har vi valgt å gjøre disse investeringene med egenkapital. Vi mener en sterk finansiell posisjon også vil hjelpe Bulk med å opprettholde sin rolle som den ledende eiendomsutvikleren innenfor industri og logistikk i Norge, suer Nærbø.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Estate Norge

Kjøpte verdiløs eiendom, men fikk ikke heve kjøpet

Nyheter / fredag 17. august 2018

Vil bygge 90 boliger ved knutepunkt

Nyheter / fredag 17. august 2018

Vil ha 42 mill. for næringsbygg (+)

Pluss / fredag 17. august 2018

Dropper hotell – går for boligprosjekt (+)

Pluss / fredag 17. august 2018

Utvikler storhotell

Nyheter / torsdag 16. august 2018

Bønder i byen

Nyheter / torsdag 16. august 2018

Siste nytt fra Naringseiendom.no

Innovasjonsmiljø i verdensklasse

Nyheter / fredag 17. august 2018

I høst åpner Epicenter i Oslo, i Pilestredet 33.

Dette blir Trondheims største hotell

Nyheter / torsdag 16. august 2018

Scandic Hotels åpner det som vil bli det største konferansehotellet utenom Oslo-området.

Åpent Bakeri åpner på Tjuvholmen   

Nyheter / onsdag 15. august 2018

Selvaag Eiendom har signert leiekontrakt med Åpent Bakeri, som åpner i løpet av vinteren i Tjuvholmen allé 15.

Hotellfølelsens inntog

Nyheter / tirsdag 14. august 2018

Enten det er på kontoret, hos en klinikk eller serviceleverandør stiller vi stadig høyere forventinger til interiøret.

Fleksibel arbeidsdag

Nyheter / mandag 13. august 2018

Bør vi jobbe hjemme eller på kontoret?

Frihet under ansvar

Nyheter / søndag 12. august 2018

Vi lever i en verden der endringer skjer vanvittig raskt, og bedrifter er helt avhengig av å fornye seg for å overleve. For at et selskap skal lykkes med dette, må de ha evne til å legge til rette for kreative prosesser, som vil si å skape nye og nyttige resultater.