Estate Nyheter

NYHETER – NORGE

Utnyttelsen for Drammensveien 144 er foreslått redusert fra 360 til 330 prosent BRA. (Foto: Google)

Skøyen-kuttet: «Sterkt beklagelig at forutsetningene endres dramatisk»

KLP Eiendom mener Plan-og bygningsetatens kutt på Skøyen er i strid med regional plan for areal og transport i Oslo og Akershus.

Tore Årdal

tirsdag 22. mai 2018 11:20 (Oppdatert 22. mai 2018 22:32)FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Estate Nyheter skrev nylig at eiendomsbesittere på Skøyen er i harnisk etter at Plan- og bygningsetaten (PBE) har kuttet utnyttelse og byggehøyder for store utviklingsprosjekter på Skøyen.

KLP Eiendom er blant eiendomsbesitterene som ikke er fornøyd med kuttet. Selskapet ønsker å oppføre et nytt kontorbygg i Drammensveien 144, som ligger 250 meter fra perrongene på Skøyen stasjon og tilsvarende nærhet til øvrig kollektivtilbud. Dette er en av Skøyens mest sentrale eiendommer, og ligger som en kile mellom jernbanen og Drammensveien.

I høringsuttalelsen viser KLP Eiendom til at utnyttelsen foreslås redusert fra 360 til 330 prosent BRA. For øvrig opprettholdes byggehøyder på inntil 12 etasjer med markering mot vest, boligandel på 50 prosent, områdetype 2 (middels tetthet) og med krav om 16 prosent minste felles uteareal. Dessuten legger planforslaget opp til at store deler at dette sentrumsområdet skal lukkes/privatiseres til fordel for et begrenset antall boliger.

– Regional plan for areal og transport i Oslo og Akershus, vedtatt 12/2015, forutsetter høy arealutnyttelse og lokalisering av arbeidsplassintensive virksomheter nærmest mulig kollektivknutepunkt. Planforslaget er etter vårt syn i strid med dette for ett av planens mest sentrale felt, skriver KLP Eiendom til PBE.

I høringsuttalelsen påpekes det at planforslaget tar ikke hensyn til at deler av feltet nylig er omregulert og utbygd med en utnyttelse på ca. 380 prosent BRA. Foreslått utvikling vil dermed bety en redusert utnyttelse i forhold til gjeldende reguleringsplan og faktisk utnyttelse. Dessuten kan kombinasjonen høy boligandel og middels tetthet på den ene siden, og støy-/solkrav for boliger på den andre siden «reelt sett ses på som et bygge- og deleforbud».

– Områdeplanen for Skøyen er en stor og krevende plan. Viktige premisser for fremtidig utvikling av Skøyen fastsettes nå. Dette er premisser som grunneiere naturlig må forholde seg til i etterfølgende planprosesser. Det er sterkt beklagelig at de planmessige forutsetninger for felt S9 endres dramatisk i strid med overordnede/regionale planer, skriver KLP Eiendom, og fortsetter:

«Vi reagerer også på at dette gjøres uten at det fremlegges relevante analyser som begrunner endringene. Vår opprinnelig merknad/innspill er ikke kommentert eller tatt til følge ved bearbeiding av planforslaget, og PBE har avslått vår anmodning om å møtes for å drøfte forutsetninger for utvikling av dette sentrumsområdet. Vi finner det derfor også sterkt beklagelig at sentrale grunneiere ikke involveres mer i prosessen – både for å gi grunneier en reell mulighet til å medvirke og for å klarlegge bakgrunnen for PBEs ønsker og valg.»

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Estate Norge

Varsler massiv butikkdød

Nyheter / fredag 21. september 2018

– Rentehoppet får liten betydning

Nyheter / fredag 21. september 2018

Varsler erstatningskrav på 150-500 millioner (+)

Pluss / fredag 21. september 2018

Oslo Finans-syndikat med eiendomskjøp

Nyheter / fredag 21. september 2018

Lanserer VIP-løsning for boligkjøpere

Nyheter / fredag 21. september 2018

Vil ha 50 millioner for kombibygg (+)

Pluss / fredag 21. september 2018

Mest leste nyheter Estate Norge
Ofrer gullkalven for de neste 150 åreneOfrer gullkalven for de neste 150 årene 19. september 2018
Varsler massiv butikkdødVarsler massiv butikkdød 21. september 2018
Krevde 80 millioner kroner for tomteareal. Fikk 1,2 millionerKrevde 80 millioner kroner for tomteareal. Fikk 1,2 millioner 18. september 2018

Siste nytt fra Estate Vest-Norge

Skal rives og erstattes med tvillingtårn

Nyheter / fredag 21. september 2018

Fylkesutvalet går inn for å rive fylkeshuset og bygge to heilt nye tårn på tomten. Prislappen er på 941 millioner kroner.

«Verdens beste» bygg har fått ny eier

Nyheter / torsdag 20. september 2018

I 2003 ble bygget kåret til det beste bygget i verden. Nå har Telenor Eiendom solgt Telenorbygget i Birkelandsskiftet.

Skal renoveres for over en halv milliard kroner

Nyheter / onsdag 19. september 2018

Statsbygg har fått klarsignal av regjeringen til å rehabilitere Norges Handelshøyskole for over en halv milliard kroner.

Siste nytt fra Naringseiendom.no

Amfi Kanebogen nominert til Årets Kjøpesenter 2018

Nyheter / torsdag 20. september 2018

Olav Thon Gruppens kjøpesenter i Harstad er nominert til Årets Kjøpesenter-prisen av Nordic Council of Shopping Centers.

Dette bygget produserer og lagrer energi

Nyheter / onsdag 19. september 2018

REMA 1000s nye distribunal i Sandnes har en helhetlig energiløsning som gjør at bygget delvis er selvforsynt med elektrisitet.

New Norwegian Design

Nyheter / tirsdag 18. september 2018

THE THIEF og Noord har gått sammen om å presentere utstillingen «New Norwegian Design».