Estate Nyheter

NYHETER – NORGE

Morten Chr. Jakhelln i Hundholmen Byutvikling vil være med på miljøarbeidet i eiendomsbransjen.

Går for det grønne

Hundholmen Byutvikling blir med på de ti strakstiltakene i Eiendomssektorens veikart mot 2050.

Dag-Jørgen Saltnes

onsdag 16. mai 2018 4:00 (Oppdatert 15. mai 2018 23:44)FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Bodø-selskapet, som ledes av Morten Chr. Jakhelln, har allerede satt i verk tiltak, slik at de kan vise til etterlevelse av strakstiltakene. Eiendomssektorens veikart mot 2050 skal vise konkret hvordan eiendomsbransjen skal bidra på veien mot nullutslippssamfunnet.

– Vi ønsker å ha ting på stell. Nå er vi også miljøtårnsertifisert, som var det første vi satt i gang med og fikk gjennomført før vi signerte. Vi har lenge vært medlem av Norsk Eiendom og Grønn Byggallianse, og nå passer det godt å ta steget videre og tilslutte oss strakstiltakene for eiendomssektoren, sier Morten Chr. Jakhelln.

Han ser økt etterspørsel etter grønne bygg i tiden fremover.

– Folk er opptatt av miljøet og det å velge seg miljøvennlige bygg handler like mye om en leietakers renommé som vårt eget. I tillegg er vi en bedrift som har drevet i seks generasjoner. Langsiktighet er grunnmuren vår og da er det helt naturlig å ta grønne grep, sier Jakhelln.

– Målet er å gi eiendomsselskap råd om hvilken retning de må gå for å møte myndighets- og markedskrav. Byggeiere vil påvirkes av nasjonale og internasjonale miljømål og krav fra et økende antall selskap og enkeltpersoner som ønsker å bidra til et mer bærekraftig samfunn, sier daglig leder Katharina Bramslev i Grønn Byggallianse.

Hundholmen Byutvikling er en stor eiendomsaktør i Bodø. Selskapet skal sammen med Bodø Boligbyggelag utvikle det såkalte Ramsalt-prosjektet, som består av 106 leiligheter i Sjøgata i Bodø, næringsvirksomhet, gjestehavn, utendørs badeanlegg, stupetårn og badstue. Hundholmen Byutvikling skal også utvikle et stort tomteområde sammen med Clemens Eiendom og Løvold Solution som kan gi 500 til 600 boliger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Estate Norge

Kjøpte verdiløs eiendom, men fikk ikke heve kjøpet

Nyheter / fredag 17. august 2018

Vil bygge 90 boliger ved knutepunkt

Nyheter / fredag 17. august 2018

Vil ha 42 mill. for næringsbygg (+)

Pluss / fredag 17. august 2018

Dropper hotell – går for boligprosjekt (+)

Pluss / fredag 17. august 2018

Utvikler storhotell

Nyheter / torsdag 16. august 2018

Bønder i byen

Nyheter / torsdag 16. august 2018

Siste nytt fra Naringseiendom.no

Innovasjonsmiljø i verdensklasse

Nyheter / fredag 17. august 2018

I høst åpner Epicenter i Oslo, i Pilestredet 33.

Dette blir Trondheims største hotell

Nyheter / torsdag 16. august 2018

Scandic Hotels åpner det som vil bli det største konferansehotellet utenom Oslo-området.

Åpent Bakeri åpner på Tjuvholmen   

Nyheter / onsdag 15. august 2018

Selvaag Eiendom har signert leiekontrakt med Åpent Bakeri, som åpner i løpet av vinteren i Tjuvholmen allé 15.

Hotellfølelsens inntog

Nyheter / tirsdag 14. august 2018

Enten det er på kontoret, hos en klinikk eller serviceleverandør stiller vi stadig høyere forventinger til interiøret.

Fleksibel arbeidsdag

Nyheter / mandag 13. august 2018

Bør vi jobbe hjemme eller på kontoret?

Frihet under ansvar

Nyheter / søndag 12. august 2018

Vi lever i en verden der endringer skjer vanvittig raskt, og bedrifter er helt avhengig av å fornye seg for å overleve. For at et selskap skal lykkes med dette, må de ha evne til å legge til rette for kreative prosesser, som vil si å skape nye og nyttige resultater.