Morten Chr. Jakhelln i Hundholmen Byutvikling vil være med på miljøarbeidet i eiendomsbransjen.

Går for det grønne

Hundholmen Byutvikling blir med på de ti strakstiltakene i Eiendomssektorens veikart mot 2050.

Bodø-selskapet, som ledes av Morten Chr. Jakhelln, har allerede satt i verk tiltak, slik at de kan vise til etterlevelse av strakstiltakene. Eiendomssektorens veikart mot 2050 skal vise konkret hvordan eiendomsbransjen skal bidra på veien mot nullutslippssamfunnet.

– Vi ønsker å ha ting på stell. Nå er vi også miljøtårnsertifisert, som var det første vi satt i gang med og fikk gjennomført før vi signerte. Vi har lenge vært medlem av Norsk Eiendom og Grønn Byggallianse, og nå passer det godt å ta steget videre og tilslutte oss strakstiltakene for eiendomssektoren, sier Morten Chr. Jakhelln.

Han ser økt etterspørsel etter grønne bygg i tiden fremover.

– Folk er opptatt av miljøet og det å velge seg miljøvennlige bygg handler like mye om en leietakers renommé som vårt eget. I tillegg er vi en bedrift som har drevet i seks generasjoner. Langsiktighet er grunnmuren vår og da er det helt naturlig å ta grønne grep, sier Jakhelln.

– Målet er å gi eiendomsselskap råd om hvilken retning de må gå for å møte myndighets- og markedskrav. Byggeiere vil påvirkes av nasjonale og internasjonale miljømål og krav fra et økende antall selskap og enkeltpersoner som ønsker å bidra til et mer bærekraftig samfunn, sier daglig leder Katharina Bramslev i Grønn Byggallianse.

Hundholmen Byutvikling er en stor eiendomsaktør i Bodø. Selskapet skal sammen med Bodø Boligbyggelag utvikle det såkalte Ramsalt-prosjektet, som består av 106 leiligheter i Sjøgata i Bodø, næringsvirksomhet, gjestehavn, utendørs badeanlegg, stupetårn og badstue. Hundholmen Byutvikling skal også utvikle et stort tomteområde sammen med Clemens Eiendom og Løvold Solution som kan gi 500 til 600 boliger.

Powered by Labrador CMS