GRUNN TIL Å SMILE: Ivar Tollefsen har god grunn til å smile. Heimstaden kunne i fjor vise til en dobling av leieinntektene, fra én til to milliarder kroner. (Foto: Heimstaden AB)

Eksplosiv inntektsøkning for Tollefsen

Heimstaden AB, Ivar Tollefsens boligselskap, doblet i fjor leieinntektene fra vel én til litt over to milliarder kroner.

Publisert Sist oppdatert

Heimstaden AB hadde i fjor hele 2.013 millioner kroner i leieinntekter. Det er et hopp på en knapp milliard, fra 1.057 millioner kroner i 2016.– Året var preget av sterk tilvekst, effektivisering av eksisterende eiendomsmasse, samt fortsatt fokus på effektiv og kundeorientert forvaltning. Jeg er mildt sagt stolt over alle medarbeidernes arbeidsinnsats og motivasjon som muliggjør denne positive utviklingen av vårt nordiske boligselskap, Heimstaden, sier direktør i selskapet, Patrik Hall.

Utleiegraden i selskapets leiligheter er på imponerende 98,7 prosent, noe som er litt ned fra 99,5 prosent i 2016. Driftsresultatet ble på hele 1.027 millioner kroner, noe som er en dobling fra fjoråret. Samlede investeringer i perioden var på hele 22,9 milliarder kroner.

Har handlet merI går ble det kjent at selskapet hadde gjort ytterligere et kjøp i Danmark, i Valby i København. Kjøpet omfatter et bygg med 105 leiligheter som ble bygget og ferdigstilt i 2017.Samlet areal er på cirka 9500 kvadratmeter og transaksjonsverdien er på cirka 445 millioner kroner (nok).– Valby er en av Københavns mest ekspansive bydeler. Vi har de siste årene lyktes med å kjøpe en del eiendommer i området, noe som gir oss forvaltningsmessige fordeler, sier viseadministrerende direktør i Heimstaden, Magnus Nordholm.Kjøpet føyer seg inn i en lang rekke eiendomskjøp som Ivar Tollefsen har gjort den seneste tiden. For bare én uke siden ble det kjent at han gjennom det samme selskapet hadde kjøpt to bygg i København for tilsammen 1,55 milliarder kroner.

Har handlet for 3,8 milliarderKnappe to uker tidligere var han også på ferde, denne gange i Sverige. Da kjøpte han seks eiendomme av Svedinger Fastigheter AB for 200 millioner svenske kroner. To uker før det igjen, i midten av januar, kjøpte Heimstaden to store boligeiendommer i København. Selger var pensjonsselskapet AP Pension. De to boligeiendommene, som tilsammen utgjør 275 leiligheter, samt en del parkeringsplasser, er tilsammen på 27.000 kvadratmeter. Begge ble ferdigstilt på tampen av fjoråret. Prisen var på cirka 1,2 milliarder kroner (NOK). Samme uken kunne selskapet fortelle at de hadde kjøpt 382 av Hyresbostäders totalt 1060 rekkehus i Klockaretorpet i Norrköping i Sverige. Transaksjonsverdien var på 371 millioner kroner.Det betyr at bare i år så har Ivar Tollefsen, gjennom ulike Heimstaden-selskaper, kjøpt nye eiendommer for svimlende 3,766 milliarder kroner.

Powered by Labrador CMS