Olav Thon satser i Sverige.

Thon trapper opp satsingen på grensehandel

Olav Thon trapper opp sin satsing på grensehandel. Kjøpesenteret Töckfors Shoppingcenter skal nå utvides med 9000 kvadratmeter.

Publisert Sist oppdatert

– Vi gleder oss til utvidelsen av Töcksfors Shoppingcenter står klart. Totalt regner vi med å få sju til ni nye leietakere og 120 nye arbeidsplasser på senteret, sier Lars Erik Erøy som er senterdirektør ved Töcksfors Shoppingcenter til Moss avis. Utleieansvarlig hos Thon Eiendom, Simen Brække Olsen, forteller at utvidelsen er på 9000 kvadratmeter og at oppstart for byggeprosjektet var 9. januar 2018.– Estimert åpning av utvidelsen blir påsken 2019. I forbindelse med byggeprosjektet blir det også flere utvendige parkeringsplasser og en ny avkjørsel fra E18. Dette vil gi senteret en mye bedre synlighet og atkomst, sier Brække Olsen.

Thon-topp, Tron Harald Bjerke, har tidligere sagt til Estate Nyheter at de ikke har planer om flere kjøpesenter i Norge.– Jeg tror heller ikke at Norge trenger noen flere kjøpesenter, sier Tron Harald Bjerke.– Dersom vi skal utvikle nye kjøpesenter blir det nok i Sverige. Der er det fortsatt et potensial. I Norge handler det først og fremst om videreutvikling av de kjøpesentrene vi har, sier Bjerke.

Dette er de nå altså allerede i gang med. Töcksfors Shoppingcenter ligger ca. sju kilometer fra riksgrensen, i Årjäng kommune rett ved E18. Senteret har i dag 40 butikker og spisesteder. I 2017 hadde senteret en årsomsetning på ca. 794 millioner SEK.

Powered by Labrador CMS