CWI åpner sitt nye coworkingspace på Verket i Moss i mai.

Höegh med storsatsning på coworking

Gründeren av CWI AS har fått med Höegh Eiendom som aksjonær med en eierandel på 50 prosent. Coworking-selskapet har store vekstambisjoner i Stor-Oslo og Norden.

Publisert Sist oppdatert

Den 2. mai åpner CWI sitt nye coworkingspace på Verket i Moss. Dette blir ikke bare en viktig brikke i utviklingen av det tidligere industriområdet i østfoldbyen, men skal også være starten på «et unikt konsept innen coworking».

Selskapet har allerede etablert et komplett kontorfellesskap for lokale gründere på Tykkemyr 1 i Moss. Etter 1 års drift, ifølge gründer Kåre Arthur Trobe med stor suksess, flyttes denne lokasjonen til Verket, som eies av Höegh Eiendom.

Der leier selskapet 1.800 kvadratmeter med en opsjon på et tilsvarende areal. Totalt blir det plass til 150-300 mennesker der.

– I tillegg til storbyer, tenker vi at pendlerbyer blir viktige for coworking fremover. I stedet for å reise til jobben i for eksempel Oslo hver dag, kan de ansatte ha sin arbeidsplass på hjemstedet noen dager i uken, sier Trobe.

– En slik løsning er veldig forskjellig fra hjemmekontor, hvor det stadig er hjemlige oppgaver som kan ta fokuset bort fra jobben, tilføyer Jørgen Christoffer Flaa i Höegh Eiendom.

Han har gått inn i en ny stilling i Höegh Eiendom for å tilpasse selskapet de endringene som skjer i eiendomsbransjen med blant annet nye utleiemodeller.

– Folks vaner er i endring. De fleste ønsker mer fritid, og vil bruke mindre tid på å reise til og fra jobb. Jeg tror arbeidsgivere generelt er blitt litt mer lunkne til hjemmekontor, men at de vil være positive til at de ansatte jobber fra gode arbeidsfasiliteter i nærheten av der de bor. I tillegg tror vi coworking-modellen vil tilføre mye til mindre virksomheter, sier Flaa.

CWI er i dialog med flere store selskaper om en slik løsning.

Kåre Arthur Trobe forteller at de fleste coworking-miljøene i dag er rettet mot kreative bransjer. CWI legger opp til en bred bransjemiks, hvor kreativ bransje, handel, industri, eiendom, bygg, juss og finans er inkludert.

– Det viktigste er at medlemmene har synergier med hverandre og har nytte av delingsmodellen vi tilbyr. Vi ønsker også å være langt fremme på tech-biten. Personalet skal bruke tiden på den menneskelige biten, sier han.

Powered by Labrador CMS