BYGGES OM: Det svenske prestisjebygget Niagara, som åpnet dørene i 2015, skal bygges om. (Foto: Akademiska Hus)

Gikk for åpent landskap – bygges om etter bare to år

Det svenske prestisjebygget Niagara må bygges opp bare to etter at det var nytt. Årsak – åpent landskap fungerte ikke.

Publisert Sist oppdatert

Høsten 2015 åpnet Høgskolen i Malmø sitt 25.000 kvadratmeter store undervisnings- og forskningsbygg. Bygget som fikk navnet Niagara satset for fullt på at åpne kontorlandskap uten faste arbeidsplasser. Ledelsen mente åpne landskap var den ideelle løsningen for de vel 500 ansatte som benytter lokalene. Det var den ikke. Det skriver Bygg.no, som viser til en artikkel som i oktober stod på trykk i avisen Sydsvenskan.I stedet for å gå på jobb valgte mange heller å jobbe hjemmefra. Fire av fem opplyste i en spørreundersøkelse at de savnet å jobbe på kontor. Allerede to år etter åpningen har plassløsningen fått så mye kritikk at ledelsen nå vil bygge om lokalene, melder avisen Sydsvenskan, skriver Bygg.no– Det er blandede erfaringer blant de ansatte, og det må vi ta på stort alvor. Gruppene som er mest kritiske velger heller å jobbe hjemme, og slik vil vi ikke ha det. Vi ønsker å legge til rette for et kreativt miljø, hvor ansatte jobber sammen og bygger videre på forskningen sin, sier Hillbur til Byggeindustrien.

Hillbur sier de nå er skal samle inn synspunktene til de ansatte og kartlegge hvordan de ønsker organisere arbeidslokalene. Han påpeker at bygget ikke er stort nok til at alle kan få egne kontorer, men at de har som ambisjon at ansette som ønsker det skal få sin egen arbeidsplass.

– Målet er å justere lokalene slik at alle trives, og føler at de kan jobbe på jobben. Samtidig er det viktig å finne fleksible løsninger, som også er tilpasset fremtidige behov, sier han til Bygg.no.

Powered by Labrador CMS