BYGGER: Bulk bygger nytt datasenter i Vennesla og har nå sikret seg raske forbindelser til kontinentet. (Foto: Bulk)

Bulk inngår strategisk samarbeid 

Gjennom en avtale med Tampnet International Carrier har Bulks Infrastructure sikret sitt nye datasenter på Sørlandet raske forbindelser til kontinentet. 

Publisert Sist oppdatert

– Mange europeiske kunder har begrenset kunnskap om Norge, så vi ønsket en sterk partner på nettverkssiden for å forlenge infrastrukturen vår til å omfatte kapasitets- og spektrumsprodukter, i tillegg til mørk fiber til Europas storbyer. Tampnet er en godt kjent spesialist i Nordsjøen, og er det eneste elementet mellom N01 Campus og store europeiske markeder, sier Peder Nærbø, grunnlegger og sjef for Bulk Infrastructure, i en pressemelding.

Datasenteret NO1 Campus er under bygging i Vennesla på Sørlandet. Datasenteret kan bli et av verdens største med et potensial på over 500.000 kvadratmeter datasenterbygninger.

Tampnet International Carrier som Bulk nå har inngått et strategisk samarbeid med eier og opererer et fibernettverk som krysser Nordsjøen blant annet via offshore oljeinstallasjoner, og har fysiske forbindelser som kommer i land både i Skottland, England og Danmark. I tillegg har Tampnet en utenriksforbindelse via Sverige. Med denne avtalen kan Bulk tilby høykapasitets fiberforbindelser for sine kunder mellom Norge og kontinentet.

Powered by Labrador CMS