Estate Nyheter

NYHETER – NORGE

Mathis Grimstad synes det er ille at politikerne vingler på overordnede grep.

– Bystyrevedtak vil gi voldsom boligprisvekst i Oslo

Administrerende direktør Mathis Grimstad i Stor-Oslo Eiendom skjønner ikke at politikerne tør å legge store boligprosjekter på is.

Tore Årdal

mandag 11. september 2017 4:00 (Oppdatert 10. september 2017 23:15)

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

– Dette er dramatisk og nok et eksempel på at politikerne bare har en 4 års horisont for å sanke stemmer, sier Mathis Grimstad i Stor-Oslo Eiendom etter bystyrevedtaket sist onsdag.

Der ble det bestemt at planprosessene på Smestad, Nedre Grefsen, Manglerud/Ryen, Karlsrud, Lindberg og Oppsal skal settes på vent. Det skal gjennomføres en områderegulering og full konsekvensutredning, noe som vil ta lang tid.

Flere store boligprosjekter i de nevnte områdene må da legges på is, derfor mener Grimstad at vi står foran en ny periode med for lite boliger i markedet og en voldsom prisvekst i hovedstaden.

– Det er veldig skummelt. Politikerne burde heller legge til rette for en sunn utvikling, mener Grimstad.

– I bystyrevedtaket ble det argumentert med at befolkningsveksten i Oslo har stoppet litt opp, men det betyr vel ikke at urbaniseringen har stoppet opp?

– Nei, og jeg synes det er ille at politikerne vingler på overordnede grep, som at det er riktig, bærekraftig og bra for miljøet med høy utnyttelse nær kollektivknutepunkt, svarer Grimstad.

Stor-Oslo Eiendom har selv et stort prosjekt på Karlsrud T-banestasjon, hvor selskapet ønsker å bygge 22.600 kvadratmeter BRA bolig og forretning. I utgangspunktet tror ikke Grimstad at dette prosjektet blir berørt av bystyrevedtaket, ettersom de skal bygge på T-banen og ikke et villaområde.

– Vårt prosjekt er regulert for næring, samtidig som Plan- og bygningsetaten har gitt oss tydelige signaler på at vi kan gå rett på detaljregulering. Vi har uansett en god kontantstrøm på denne eiendommen, derfor er det ikke noen krise for oss om prosjektet må utsettes. Men det er veldig synd for byen hvis flere store prosjekter nå stopper opp, sier han.

Når bystyret i Oslo opptrer som det gjør, blir det enda viktigere for Stor-Oslo Eiendom å tenke prosjekter i randsonen, som Oppegård, Ski, Asker og Bærum.

– Der vet vi hva vi har å forholde oss til, sier Grimstad.

  • John Ole Hægeland

    Det er ille at nettsteder som estate ikke viser noen form for kritisk journalistikk! At en utbygger, med profitt som eneste motiv, får la sine usanne påstander stå alene. Fakta er at StorOsloEiendom har kjøpt opp flere tomter som er del av småhusplanen i dag og som grenser til dette prosjektet. Det er IKKE riktig at området er regulert for næring. DELER av området er det.
    Området er klemt inn mellom småhus på fire kanter, uten at utbygger tar noe ansvar for konsekvensen dette prosjektet vil ha for hele Karlsrud. Utbygger har aldri tatt hensyn til de store trafikkutfordringene. Eller stappfulle skoler og barnehage et steinkast unna. Kun profitt!
    Takk til politikere som tør vise at utbyggerne ikke skal sette premissene for boligutviklingen i Oslo. Da hadde det virkelig gått galt.

Siste nyheter Estate Norge

Prestisjepris for masteroppgave

Nyheter / torsdag 21. september 2017

18 butikklokaler mister leietaker i Moods-konkursen

Nyheter / torsdag 21. september 2017

NRP kjøpte handelseiendom

Nyheter / torsdag 21. september 2017

OBOS jakter grønne penger

Nyheter / torsdag 21. september 2017

Oslo Spektrum kan få tårn på 24 etasjer

Nyheter / torsdag 21. september 2017

Beste eiendomsrådgiver i Norge

Nyheter / torsdag 21. september 2017

Mest leste nyheter Estate Norge
Siste eiendom solgtSiste eiendom solgt 18. september 2017
Thon-senter utvides for milliarderThon-senter utvides for milliarder 19. september 2017
Westerdals-bygget er til salgsWesterdals-bygget er til salgs 15. september 2017

Siste nytt fra Naringseiendom.no

Best Western Plus til Trondheim

Nyheter / torsdag 21. september 2017

Hotel Bakeriet, tidligere Clarion Collection, går inn i Best Western Hotels & Resorts 1. januar 2018, og blir et Best Western Plus hotell.

Nytt restaurantkonsept til THE THIEF

Nyheter / onsdag 20. september 2017

Fra høsten blir det store forandringer på mat- og drikkesiden på THE THIEF i Oslo. Én «gammel frue» pensjoneres, mens to nye fjes kommer til.

Svensk flagship-butikk til GlasMagasinet

Nyheter / tirsdag 19. september 2017

KICKS har åpnet sin første flagship-butikk i Norge.

Kantinedrift i endring

Nyheter / mandag 18. september 2017

Fazer Food Services AS utvider med nye konsepter.

Sykkelvennlig arbeidsplass

Nyheter / fredag 15. september 2017

Avantor er den første bedriften som mottar gull for å tilrettelegge for sykling til jobben.

Først i Norden

Nyheter / torsdag 14. september 2017

Spaces Kvadraturen er først i Norden med nytt kontorkonsept.