Henrik Ibsens gate 40–42 moderniseres, og bygges om til kontorlokaler. Illustrasjon: SJ Arkitekter

Herskapelig bygg blir kontorer

Henrik Ibsens gate 40–42 skal utvikles til kontorlokaler.

Publisert Sist oppdatert

Eiendommen, som ligger sentralt i Vika, skal utvikles til nye kontorlokaler med ombygging av eksisterende bygård, samt et nytt tilbygg i bakgården. I tilbygget skal det også bygges en leilighet over to etasjer. Videre planlegges det serveringsarealer i under- og førsteetasjen, for å skape liv på gateplan.

Henrik Ibsens gate 2015 AS har gitt oppdraget med utvikling og bygging av Henrik Ibsens gate 40-42 i Oslo til Insenti. Prosjektet utvikles i samarbeid med Newsec Basale som er forvalter av eiendommen.

– Dette prosjektet er i midt i blinken for oss, da vi får brukt vår utviklingskompetanse i et prosjekt vi senere får bygge i vår modell for byggherrestyrte delentrepriser, sier Marius Prøsch-Oddevald, avdelingsleder hos Insenti.

Inkludert tilbygget vil eiendommen romme cirka 2.000 kvadratmeter. Gården er fra 1877 og er tegnet av arkitekt Waldemar F.Luhr. Bygningen er en av byens eldste og eksisterende fasader i utviklet renessansestil. SJ Arkitekter er arkitekt i prosjektet, og har tegnet en gårdsplass som bygges delvis inn med ny glassfasade. Eksisterende bakgårdsfasade bevares som en innvendig vegg. Gårdsplassen ellers oppgraderes til en grønn oase.

Powered by Labrador CMS