Nils Hansens vei 25 skal huse Kripos i minst 15 år.

Arctic kjøpte Kripos-bygget

Arctic var kjøperen av Kripos-bygget for 1 milliard kroner.

Publisert Sist oppdatert

Det var da Newsec hadde sin presentasjon av markedsrapporten at analysesjef Øyvind J. Dahl meldte at Pecunia var i ferd med å selge Nils Hansens vei 25. Eiendommen har Kripos som leietaker. Etter det Estate Nyheter erfarer, er det et syndikat tilrettelagt av Arctic Securities som kjøper eiendommen.

Ifølge en teaser, som ble sendt til investorer, er netto eiendomsverdi 1 milliard kroner etter fradrag for latent skatt på 20 millioner kroner og et tillegg på annuitetsleie på 60 millioner kroner. Brutto eiendomsverdi er 960 millioner kroner. Leieavtalen med Kripos er på 15 år, med forlengelsesopsjoner på 10 pluss 10 år, og full KPI-justering.

Den delen av lokalene som ikke er utleid, er garantert av selger Pecunia. Kripos har rett til å leie hele eller deler av arealet som Pecunia har garantert i byggetrinn 2 og 3 frem til 20. mai 2020. Leieinntektene som Pecunia garanterer er i år på 12,3 millioner kroner. Totalt er brutto leieinntekter i Nils Hansens vei 25 på 47,3 millioner kroner. Dersom opsjonene utøves, vil Pecunia besørge ferdigstilling av arealene. Leieperioden settes til 10 år fra og med overtakelse, uavhengig av gjenværende leietid på kontrakten for øvrig, og leieinntekter fra en eventuelt utvidelse vil motregnes garantileien fra Pecunia.

Eiendommen er finansiert med et attraktivt senior obligasjonslån på 700 millioner krone. Lånet har en løpetid på 10 år og en fast rente på 3,62 prosent.

Nils Hansens vei 25 har vært gjennom en tøff prosess før eiendommen fikk byggestart høsten 2015. Da hadde Pecunia brukt nesten 16 år på å få regulert tomten. Eiendommen får et totalt areal på 20 719 kvadratmeter fordelt på ni etasjer.

Ifølge Arctic Securities’ teaser er netto yield 4,6 prosent ved beregning av netto leie målt mot netto eiendomsverdi. Ser man bort fra annuitetsleien og måler mot eiendomsverdien eks verdien av annuitetsleien, blir netto yield 4,2 prosent. Arctic forventer å kunne gi et utbytte til investorene på 6,4 prosent i året og et akkumulert utbytte over leieperioden på 99,8 prosent.

Powered by Labrador CMS