Olav Thon Eiendomsselskap leverer gode resultater.

Thon med milliardoverskudd

Olav Thon Eiendomsselskap tjente en milliard før skatt i første kvartal.

Publisert Sist oppdatert

Det børsnoterte eiendomsselskapet til Olav Thon hadde et knallbra første kvartal. Leieinntektene økte med 8,6 prosent til 608 millioner kroner som følge av nye eiendommer og ferdigstilte eiendomsprosjekter. Resultat før skatt og verdiendringer var 412 millioner kroner. Etter at eiendomsporteføljen økte i verdi med 612 millioner kroner, tjente Olav Thon Eiendomsselskap 1,024 milliarder kroner. Selskapet hadde ved utgangen av kvartalet en egenkapital per aksje på 204 kroner og en langsiktig substansverdi per aksje på 249 kroner. Til sammenligning handles Olav Thon-aksjen til 168,80 kroner på Oslo Børs.

– Vi har fått en god start på 2017, og er godt fornøyd med et kvartalsresultat på over en milliard kroner. En god del av overskuddet er økte markedsverdier på eiendomsporteføljen vår, men selv uten disse ble selskapets resultat 13 % høyere enn i fjor, sier konserndirektør for finans, Arne B. Sperre.

Eiendomsselskapet investerte for 443 millioner kroner i kvartalet. Det er ned fra 1,3 milliarder i samme periode i fjor.

– Amfi Kanebogen i Harstad har blitt utvidet og fornyet, og i Haugesund er vi nå i gang med å bygge ut Oasen Storsenter. Vi har mange pågående prosjekter og jobber med å utvide flere av våre største kjøpesentre. I tillegg er det full aktivitet i Nydalen i Oslo, hvor vi holder på med et spennende byutviklingsprosjekt med blant annet 149 leiligheter, hotell og Norges største kinosenter rett ved siden av Storo Storsenter, sier Sperre.

Powered by Labrador CMS