Arealet kan øke med 6.013 kvadratmeter.

Vil bygge på i CBD

Genesta ønsker å bygge på to etasjer i Dronning Mauds gate 15. Forslaget innebærer en økning i arealet på hele 57 prosent.

Publisert

Som NæringsEiendom nylig skrev, begynner tilgangen på nytt areal i CBD å bli begrenset. Nå har imidlertid Pilot Arkitekter bestilt oppstartsmøte hos Plan- og bygningsetaten for Dronning Mauds gate 15.

Arkitektselskapets initiativ er tatt på vegne av Genesta Nordic Real Estate Fund II, som gjennom Eiendomsselskapet Dronning Mauds Gate 15 AS eier 11 av 16 næringsseksjoner i bygget.

Genesta kjøpte Dronning Mauds gate 15 av Eksportfinans i fjor vår.

I bestillingen skriver Pilot Arkitekter at det ønskes å legge til rette for utbygging/fortetting på eiendommen. Forslaget innebærer fortetting innenfor eiendomsgrensen samt påbygg av to etasjer. I så fall blir bygget på ni etasjer, hvorav den øverste er inntrukket.

Forslagets totale BRA er på 16.560 kvadratmeter. Det innebærer en økning på 6.013 kvadratmeter i forhold til eksisterende situasjon. Den prosentuelle økningen er dermed på hele 57 prosent.

Ifølge Pilot Arkitekter forholder forslagets høyde seg til kommuneplanens bestemmelser. Ny gesimshøyde er tilnærmet 23 meter, mens ny mønehøyde for inntrukket toppetasje er 26,5 meter. Forslagets høyde skal også forholde seg til områdets høyeste dominerende gesimshøyde.

Tiltakshaveren ber Plan- og bygningsetaten vurdere om det er mulig å gå direkte på byggesak istedenfor plansak.

Les også: Vil utvide i CBD

Til høsten flytter Malling & Co inn i Dronning Mauds gate 15. Selskapet skal leie 2.850 kvadratmeter av Genesta mens Dronning Mauds gate 10 på den andre siden av gaten påbygges.

Eiendomsselskapet Dronning Mauds Gate 15 AS har for øvrig c/o-adresse hos Malling & Co Forvaltning,

Powered by Labrador CMS