SELGER STORT I SVERIGE: SPG-sjef Knut Holte.

Selger for 450 millioner

Scandinavian Property Group selger utviklingseiendom i Stockholm.

Publisert

Scandinavian Property Group (SPG) kjøpte kontoreiendommen Kadetten 29 på Karlbergsvägen 77 i Vasastan september 2014. Eiendommen var på ca. 10.000 kvadratmeter, og bakgrunnen for kjøpet var muligheten til å få eiendommen omregulert til leiligheter.

I mai 2016 ble man enige med Stockholm Stad om å starte prosessen med å omregulere eiendommen til leiligheter og en stor parkeringsgarasje.De fleste leietakerne er nå evakuert fra bygget, samtidig som enkelte leietakere sitter på korttidskontrakter i bygget.

Les også: Edgar Haugen kjøper fra SPG

– Det vil nå bli utviklet ca. 7200 BRA «high-end» leiligheter i Stockholms mest attraktive boligområde Vasastan, sier Managing Partner Knut Holte.

Vasastan beskrives best som Stockholms svar på Frogner, hvor gjennomsnittsprisen på boliger ligger på 120.000 kroner per kvadratmeter.

– Fridhem Fastighetsutveckling kontaktet oss på slutten av 2016, og la frem et attraktivt bud på eiendommen. Boligmarkedet i Stockholm har hatt en fantastisk utvikling gjennom 2015-2016, og vi valgte derfor å realisere gevinsten på et tidligere tidspunkt enn planlagt, sier Holte.

Transaksjonen ble gjennomført onsdag denne uken. Eiendommen ble solgt for 465 millioner svenske kroner, som tilsvarer rundt 450 millioner norske kroner.

Eierne i SPG Bostad Stockholm AB (selgeren) er en clubdeal bestående av SPG, Canica AS (Stein Erik Hagen med familie), Brødrene Jensen AS samt familien Edlund fra Stockholm.

Les også: Scandinavian Property Group selger i Stavanger

Les også: SPG runder ti milliarder – ansetter flere medarbeidere

Powered by Labrador CMS