Plan- og bygningsetaten vil at boligplanene skal skrinlegges til fordel for barnehage.

Vil presse frem barnehage

Eieren av Ensjøveien 8 i Oslo vil oppføre to boligblokker på syv etasjer. Plan- og bygningsetaten vil derimot omregulere den attraktive tomten til barnehage.

Publisert

I juni i fjor bestilte arkitektfirmaet Halvorsen & Reine oppstartsmøte for Ensjøveien 8 på vegne av eieren, Hilleren Eiendom AS. Eieren ønsker å omregulere tomten fra industri til boligformål, og i det innsendte skjemaet skriver arkitektfirmaet at der er ønskelig å avklare høydebegrensninger på tomten.

I utgangspunktet tenker eieren og arkitektfirmaet to blokker på syv etasjer med uteareal på tak og over parkeringskjeller. Det gir totalt 40-45 leiligheter.

Nå er spørsmålet om Hilleren Eiendom er nødt til å skrinlegge planene for boligprosjektet, som er beliggende i bydel Gamle Oslo. Der er gjennomsnittlig kvadratmeterpris for leiligheter på 74.700 kroner, ifølge Eiendom Norge.

I område- og prosessavklaringen til oppstartsmøtet fremgår det at Plan- og bygningsetaten anbefaler at planområdet i sin helhet omreguleres til barnehage. Etaten vil fremme eget alternativ til barnehage dersom forslagsstiller opprettholder sitt forslag.

Ensjøveien 8 har en tomtestørrelse på 2.670 kvadratmeter, og etaten mener dette er for lite til å kombinere boliger og barnehage.

– Dette vil ikke gi tilstrekkelig kvalitet verken for barnehage eller boligprosjekt, særlig med tanke på utearealer og sambruk, skriver Plan- og bygningsetaten.

Med bakgrunn i tomtestørrelsen mener etaten at det vil kunne etableres en 4-avdelings barnehage med gode utearealer. Det blir også fremhevet at beliggenheten inntil både grøntarealer og turvei er gunstig for dette bruket.

Det pågår en massiv boligutbygging på Ensjø. Etaten påpeker at utviklingen av Ensjø som boligby medfører behov for at det etableres barnehager med tilstrekkelig kapasitet og gode kvaliteter for barna i området.

Powered by Labrador CMS