- Barnehage er helt uaktuelt for oss. For meg er denne ballen lagt død, sier Harald Hilleren.

Hoderystende til Plan og bygg

Eieren av Ensjøveien 8 i Oslo nekter å la seg presse av Plan-og bygningsetaten til å bygge barnehage istedenfor boliger. - De kan jo ikke ekspropriere heller, sier Harald Hilleren i eierselskapet.

Publisert Sist oppdatert

Som Estate Nyheter tidligere har skrevet, ønsker Hilleren Eiendom AS å oppføre to boligblokker på syv etasjer i Ensjøveien 8. Dette tilsvarer 40-45 leiligheter. Plan- og bygningsetaten mener imidlertid at den 2,7 mål store tomten i sin helhet bør avsettes til en 4-avdelings barnehage med gode utearealer.

Les også: Vil presse frem barnehage.

– Det er ikke aktuelt for oss å bygge barnehage, fastslår administrerende direktør Harald Hilleren i Hilleren Eiendom.

Han er veldig overrasket over at Plan- og bygningsetaten kom med dette forslaget.

– Forslaget kom også rett før vi hadde oppstartsmøte med dem. Jeg ser på dette som et alvorlig inngrep av etaten. Samtidig har de vedgått at det ikke finnes noen muligheter for å ekspropriere eiendommen, forteller han.

Hilleren mener at Plan- og bygningsetaten gjerne må fremme et eget alternativ om barnehage, men han påpeker at det ikke er de som bestemmer. Det er det politikerne som gjør.

– Vi lever godt med industrieiendommen, slik det er i dag. Det er en god cashflow-eiendom som gir oss bortimot 4 millioner kroner i årlige leieinntekter. Eiendommen ser ut som den gjør, men vi trenger ikke å gjøre noe med den på 10 år, sier han.

Hilleren sier etaten kan gjøre som den vil, men at de mangler det siste trekket. Eierselskapets trumfkort er at de kan fortsette med dagens bruk av eiendommen inntil det er funnet en annen tomt som er egnet for barnehage.

– Har dere regnet på differansen i overskudd på å bygge barnehage istedenfor boliger?

– Nei. For meg er denne ballen lagt død, svarer Hilleren.

Ensjøveien 8 huser i dag flere leietakere, blant annet trykkeriet Big Five og en rekke kunstnere som har atelier der.

 

Powered by Labrador CMS