BA-HR-bygget endelig solgt

BA-HR-bygget ble solgt til en brutto eiendomsverdi på 772 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Som ventet var det KLP Eiendom som stakk av med BA-HR-bygget på Tjuvholmen. Selvaag Eiendom solgte prestisjebygget for 772 millioner kroner (brutto eiendomsverdi). Med leieinntekter på 28 millioner kroner i 2016, får man en brutto yield på 3,75 basert på leieinntektene neste år og 3,5 prosent KPI-økning. Etter justering av skatteposisjoner er netto eiendomsverdi 751 millioner kroner.

– Salget er en del av vår offensive strategi om å optimalisere porteføljen og investere i eiendommer med utviklingspotensial og høyere kontantstrøm, sier adm. dir. Frederik Selvaag

Selvaag Eiendom skal investere rundt 2,5 milliarder kroner de neste årene.

KLP Eiendom er fornøyd med kjøpet av BA-HR-bygget.

– Med dette kjøpet har KLP Eiendom sikret seg et profilert kontorbygg med førsteklasses utforming og en svært attraktiv beliggenhet. Kombinasjonen med en solid leietaker på lang kontrakt gjorde at vi var villige til å strekke oss langt for å få kjøpt eiendommen, uttaler administrerende direktør Gunnar Gjørtz.

– Vi er stolte over å ha fått utvikle Tjuvholmen generelt og Renzo Piano-komplekset spesielt, sier adm. dir. Frederik Selvaag. Da er det hyggelig å kunne overlate dette bygget til KLP Eiendom, som vi er sikre på at vil ivareta både eiendommen og kundeforholdet til BA-HR på en fremragende måte, sier han.

Powered by Labrador CMS