VALGTE NY VEI: Da Coop Vestviken skjønte at de kom til å miste parkeringsplasser, vendte de blikket over veien – og inngikk samarbeid med Stor-Oslo Eiendom på nabotomten. Resultatet er nå at Stor-Oslo Eiendom og Coop Vestviken kontrollerer et betydelig areal på Bekkestua.

Slik ble Coop og Stor-Oslo partnere

Da Bærum kommune varslet at de ville legge ny vei rett over parkeringsplassen til Coop Mega på Bekkestua, valgte Coop Vestviken å ta en prat med naboen.

Publisert

I slutten av oktober ble det kjent at Stor-Oslo Eiendom hadde inngått en avtale med Coop Vestviken SA om utvikling og detaljregulering av eiendommen til Coop Vestviken i Gamle Ringeriksvei 39/41 i Bekkestua sentrum. Samtidig ble det offentliggjort at COOP Vestviken kjøper de planlagte næringsarealene i 1. etg av Stor-Oslo Eiendoms planlagte prosjekt i Gamle Ringeriksvei 47, hvor planen er å flytte dagens Coop Mega-butikk.

Sammen har selskapene startet en helhetlig detaljregulering av alle eiendommene, samt infrastruktur/veianlegget, sammen med Bærum kommune. Trolig kan det i løpet av kort tid bli kjent hvilke planer man går for.

Les også: Må si nei til flere leietakere

Coop Mega har hatt tilhold i dagens lokaler i mange år. Bakgrunnen for at selskapet kjøpte seg inn i prosjektet til Stor-Oslo Eiendom, er at kommunen har regulert inn en ny vei over eiendommen til Coop Vestviken. Resultatet av dette blir at 18 av dagens 80 parkeringsplasser forsvinner. Det passet Coop Vestviken ganske dårlig, og dermed måtte man se seg om etter alternativer. Det var det å finne på nabotomten, hvor Stor-Eiendom hadde kjøpt Gamle Ringeriksvei 47.

– Dette har vært en vanskelig beslutning for oss, etter som vi ikke har planlagt å flytte før om 10 år. Men vi har valgt å bidra til å gjøre Bekkestua til en penere by og tror nok at dette vil være en god løsning også for oss på litt sikt, sier Wenche Løvland, administrerende direktør i Coop Vestviken til Budstikka.

Les også: Gjelsten selger i Bærum

Les også: Duket for salg av andre del av Bekkestua senter

Kamp om plasseneDen helhetlige detaljreguleringen som ble varslet i oktober, gjøres samlet for alle eiendommene (Gamle Ringeriksvei 39/41, 43 og 47). Dermed sitter Stor-Oslo Eiendom og Coop Vestviken med kontroll over et betydelig område i forhold til utviklingen av Bekkestua.

Bekkestua har vært gjennom en betydelig transformasjon de siste 20 årene, og flere eiendomsaktører har satset tungt i området. Blant disse er Bjørn Rune Gjelsten gjennom selskapet Profier. Det siste året har Profier kjøpt flere eneboliger som ligger tett inntil Bekkestua, for å sikre seg utbyggingsarealer. I enkelte av disse transaksjonene er det kjøpt eiendommer for priser som tilsvarer 40 millioner kroner per mål. Også familien Vedal, gjennom selskapet Vedal AS, har betalt rikelig for å sikre seg arealer nær Bekkestua.

Powered by Labrador CMS